Abone Ol

Sisi Seyhan Soylu kimdir? kaç yaşında, nereli?

Seyhan Soylu ya da namı diğer Sisi kimdir aslen nerelidir? Seyhan Soylu Misaki Milli hava durumu ile gündeme oturdu. Ameliyatla cinsel dönüşüm geçiren Seyhan Soylu, Türkiye'nin en tanınmış transeksüellerindendir.

Sisi Seyhan Soylu kimdir? kaç yaşında, nereli?

Herkes onu Sisi lakabı ile bilir. Tam ismi Seyhan Soylu olan Sisi, 1973 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Seyhan Soylu, “Sisi” lakabını kullanan ve sanat camiasında oldukça ünlü olan bir transeksüeldir. Tanınmış isimlerin menajerliğini yapan Seyhan Soylu (Sisi) televizyonculuğa da el atmıştı.

Sisi (Seyhan Soylu) Elçilik görevlisi bir baba ve CHP kadın kolları üyesi öğretmen bir annenin üç çocuğundan biri olarak Samatya'da hayata başladı.

Dünyaya erkek olarak gelen Soylu taa çocuk yaşından itibaren kendindeki değişikliklerin farkındaydı. O hep ileride kadın olacağı günlerin hayalini kurdu. İlk kez kadınlık hormonu almaya başladığında 13 yaşındaydı. Daha tüyleri bile çıkmamıştı...

Sisi (Seyhan Soylu) asıl mesleği : Seyhan Soylu, hayatında ilk resmî dayağı, 14 yaşındayken, onu sıkıştırmak isteyen bir bekçiden yedi. Belki de bu dayak yüzünden polis olmak istedi... Polis olup kendi ve kendi gibi olanları korumak...

Polis Akademisi'ne birincilikle girdi ancak kendi ifadesiyle "cinsel tercihinden dolayı şutlandı". Ancak suçunun "cinsel" değil "ruhsal tahrik" olduğuna inandı.

Ergenekon'da gözaltına alındı : Ergenekon davasında Nurseli İdiz ile birlikte göz altına alınan Sisi, Semih Tufan Gülaltay’ın yandaşı olmakla itham edildi.

SPERMLERİNİ DONDURDU KADIN OLDU

Kadın olma ameliyatından önce spermlerini dondurtup yurtdışındaki bir bankaya koydu. Ardından Londra'da erkek olarak başladığı hayatı bitirdi. O artık tam anlamıyla kadındı...  Bu mutlu haberi ilk kez annesiyle paylaştı. Telefonda ona "Anne ben ameliyat oldum" dediğinde "yıktın beni" diye cevap aldı.

ÖZAL'IN ÖNÜNDE ÇIRILÇIPLAK SOYUNDU

Sisi kendini milliyetçi travesti olarak tanımlıyor. Kolunda bir bozkurt dövmesi vardır.  Arkadaşları ona Asena diyor. Bir dönem MHP'den teklif aldığını ama "MHP'yi zorda bırakmamak" için kabul etmediğini söylüyor.

12 Eylül sonrası referandum günlerinde, Amerikalı eşcinsellerin sembolü turuncu "No No" tişörtü giyen Güneş Taner'i protesto için Turgut Özal'ın önünde soyundu. Bu nedenle içeriye alındı, onbeş gün öldüresiye dövüldü. Sonrasını şöyle anlattı:

-"Beni dövdüren emniyet müdürünü kendime âşık edip, sonra da onu bir dergiye kapak yapıp görevinden aldırdım. Böylece o onbeş günün intikamını aldım. Daha sonra rahmetli Turgut Özal'la da tanıştım. Yaptığımdan çok utandım, çocuksu bir duyguymuş o protesto."

ŞARKICILIK HAYALİ ÇABUK BİTTİ

Bakü'de radyo televizyon eğitimi alan Seyhan Soylu'nun bir dönem şarkıcılığa da soyundu. "Pijama terlik diskoya geldik,İşte bak sisi, Öpsün hepimizi" diye bir şarkı söylediğinde bu işin çok da uzun sürmeyeceği belliydi.. Artık hayatını organizatör olarak sürdürüyor. Çok sayıda ünlünün menejeri olarak görev yapıyor..