Abone Ol

Sinemaya Reklam Değil Film izlemeye Gidiyoruz

Sinemaseverler sinema salonlarında uzun uzun gösterilen reklamlar ve sinema cafelerinin fiyat politikasıyla ilgili imza kampanyası başlattı.

Sinemaya Reklam Değil Film izlemeye Gidiyoruz

Change.org'da yer alan kampanyanın açıklaması şöyle...

Bilet Fiyatlarınız Kanatlandı - Sinemaya Reklam Değil Film izlemeye Gidiyoruz - Kantinlerinizin Her Şey Dâhil Otel Fiyatlandırmasından bıktık!’’

Açıklama: Birçok gösterimde açıklanan seans saatinden önce reklamlar başlıyor ve filmin tahmin edilen gişe miktarına göre değişen sürelerde reklam izletiliyor. Bazı salonlar işi o kadar abarttı ki artık ara bölüme bile reklam koyulmaya başlandı. Bu süre on dakikadan az olmuyor.

Film uzun süredir beklenen ve tanıtımı iyi yapılan bir filmse, seyirci yarım saatin üzerinde reklam izlemek zorunda kalabiliyor. Reklamlar bittikten sonra; ‘gelecek program’ tanıtımları başlıyor. Dolayısıylaherhangi bir filme başlamadan önce, onbeş dakika ile yarım saat arasındaki bir süre sinema tarafından GASP ediliyor.

Bir diğer husus bazı sinemalarda 3D filme ekstra fiyat verip, üstüne üstlük 3D gözlük ücreti ödüyoruz. Bu da yetmezmiş gibi gözlükleri seans sonunda geri toplamaya kalkmaları hiçte iç acıcı bir durum değil.

Yiyecek ve içeceklerin pahalılığı market fiyatların kat kat üstünde olması insanı sinema izleme keyfinden bezdiriyor. Bazı salonlarda ‘’Dışarıdan yiyecek-içecek getirmek yasaktır’’ olmasına rağmen bazı sinemaseverler çantalarına önceden Kola, cips- su ve çikolata koyup girmek zorunda kalıyorlar.

Sinema biletinin 15 TL olduğunu ortalama baz alırsak, mısır cipsini 18 TL’ye satmaları bizim zorumuza gidiyor. Sonuç olarak bu durum artık bıkkınlık noktasına geldi.

Ve yetkililerden bu konuda gerekli çalışmaları yapıp duyarlılığa davet ediyoruz. İşte beklentilerimiz:

- Reklam uygulamalarına maksimum süre olarak 3 dakika gibi bir sınır getirilmelidir.
- Filmden çıkarken gözlük iade alınıyorsa, girişte alınan ücret iade edilmelidir. Ve bu konuda önceden sinemasevere bilgi verilmelidir.
- Yiyecek içecek fiyatları cazip ve standart fiyatlara çekilmelidir.