Abone Ol

Şevkat Yerimdar'ın büyük başarısı!

FOX'un 'Şevkat Yerimdar' dizisi, geçtiğimiz hafta tekrarlarıyla birlikte tam 8 kez yayınlandı. Tekrar bölümü reytinglerde gün birincisi oldu.

Şevkat Yerimdar'ın büyük başarısı!

Milliyet Gazetesi'nden Sinan Biçici'nin, ‘Şevkat Yerimdar'ın Reyting Başarısı Neden?" başlıklı yazısı şöyle:
"FOX’un dizisi ‘Şevkat Yerimdar’ geçtiğimiz yıl çekildi. Yayınlanmak için bir yıl bekledi, ekrana gelmeme ihtimali bile akıllara geldi. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu yazınca dikkatimi çekti. Geçtiğimiz hafta tam tekrarlarıyla birlikte 8 kez yayınlanmış. Üstelik tekrar bölümü reytinglerde gün birincisi oldu.

Peki tekrarlarının bu kadar izlenmesinin nedeni ne? Bir kere sıcak mahalle dizisi kıvamını yakaladı. Yeşilçam’ın günümüz versiyonuna yaklaştı. Bölüm boyunca akıp giden hikaye yerine, laf esprilerine dayanan, yer yer absürde yönelen kısa skeçlere ağırlık veriyor. Yani merak unsurundan çok, espri ve oyuncu performansı üzerine oynuyor. Eğer merak unsuruna dayalı hikaye yapmış olsaydı, seyirci merakını giderdiğinde bir kez daha izleme isteği duymazdı. Ama fıkra ya da skeç gibi sahneler olunca, seyirci beğendiği sahneleri tekrar tekrar izleyebiliyor. Diyaloglarındaki başarı da bunda çok pay sahibi. Sosyal medya diline yakın, güncel göndermeleri olan, yeni kuşak bir dili var.

Özgürcan Çevik’in canlandırdığı Şevkat, Murat Akkoyunlu’nun oynadığı Cuma, Eser Eyüboğlu’nun hayat verdiği İsmail karakterlerinin sevilmesinin de etkisi büyük tabii.

Bu köşede çok defa yazdım. Geçtiğimiz sezon, kanal yöneticileri komedi tutmuyor fikrine inandıkları için bu tür dizilerden kaçındı. Şevkat’in bir yıl yayın beklemesi de bu yüzdendi zaten. Komedi tutmaz diye yapmamak, gerçekten inanılır gibi değil. Seyircinin damak tadına uygun yaparsanız her zaman tutar. Üstelik yazı beklemeye gerek yok, komedi dört mevsimdir. 'Bir komedi tutsun da öyle yaparız' demeyin, o tutan iş neden sizinki olmasın? Biraz daha cesaret ve öngörü lütfen!"