Abone Ol

Sette ölüme rezil savunma: O gün istemedik ama işe geldi

‘Arka Sıradakiler’ dizisinin setinde çalışan sanat asistanının ölümüne dair davada şirket, işçinin tatil günü gelip çalıştığını savundu.

Sette ölüme rezil savunma: O gün istemedik ama işe geldi

Sanat asistanı Selin Erdem, 1 Mayıs 2012’de mola vermek için çıktığı alanda, sete yemek getirmek için gelen aracın altında kalarak hayatını kaybetmişti. Mahkeme, BES Prodüksiyon, araç sürücüsü İdris Fırat ve yemek şirketini kusurlu bulmuş ancak 60 lira manevi tazminata hükmetmişti.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre karara itiraz edilmesi üzerine dava Yargıtay 21’inci Hukuk Dairesi’ne gitti.

Savunma yapan BES Prodüksiyon, Erdem’in çalışırken hayatını kaybetmediğini ve şirketin kusurlu olmadığını savunarak, kazanın meydana geldiği gün sanat asistanının sette görevli olmadığını ileri sürdü.

Şirket savunmasında “O gün çalışması talep edilmemiştir. Kazanın olduğu yer de iş yeri değildir. Yandaki binanın önüdür. Erdem’e mola yeri olarak bu alanın gösterilmesi söz konusu olmamıştır. Dizi çekimi kapalı alanda gerçekleştirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Erdem ailesinin avukatı Berrin Demir ise, işçinin ölümünün SGK raporunda ‘iş kazası’ diye nitelendiğini kaydederek, “Günde 4-5 saat uyku ile çalışmak zorunda bırakılan Erdem’in 1 Mayıs’ta erken saatlerde işyerine sohbete geldiğini iddia etmek gayriciddi bir iddiadır” diye konuştu.

(Hürriyet - İsmail Saymaz)