Abone Ol

Semra Topçu Güne Başlarken tanıklıklarını yazdı

Halk Tv Güne Başlarken Programı yapımcısı ve sunucusu Semra Topçu, Gezi dönemiye başlayan sürecte yaşadıklarını ve yayınladıklarını kaleme aldı.

Semra Topçu'dan ilk kitap: Güne Başlarken

Medyafaresi.com'a henüz piyasaya çıkan "Güne Başlarken Hafızayı taze tutmak" adlı kitabıyla ilgili duygularını aktaran Semra Topçu şunları söyledi:

Türkiye'nin zor bir dönemine tanıklık ederken, zaman zaman sosyal medya üzerinden tepkilerimi yansıtıyordum ama daha derinlikli yazmam gerektiğini hissettim. Bu büyük bir sorumluluk hissiydi. Analizler gerekiyordu. Çünkü 7 Haziran'dan sonra bir anda terörle akan kanın içinde kaldık. Saldırılarla art arda dehşete düşürüldük. Sağlıklı, soğukkanlı değerlendirmelere ihtiyaç vardı. Yazmaya başlayınca kitap kendiliğinden günceye dönüştü. Yani demek istediğim işin içine duygularım da girdi. Ayıramadım, ayıklamadım. Güne güler yüzle başlamak ve başlatmak için çaba harcarken, sürekli ağladığımız olaylar yaşıyoruz, olduğu gibi, olduğum gibi yansısın istedim. Umuyorum ki oldu. Artık okuyucu takdir edecek.

İnsan yazarken çok anlamıyor ama basılmış kitabı eline alınca çok duygulanıyor. İşte bütün emeklerimin, bunca yılın meyvesi, diyor. Ekranda böyle duygular hissedilmiyor ama kitap başka. Benden sonra da kalabilecek, yazılı bir eser... İnsana gurur veriyor

Daha önce Eski Bakan Kurtcebe Alptemoçin'in yaşamını anlatan ve dönem değerlendirmesi olan nehir söyleşi tekniğinde iki kitap çıkarmıştık ama bu başka tabi, bu bana ait. Duygularım ve düşüncelerimle gayet öznel, beni yansıtan bir kitap. Biraz mahremiyetimi açmışım gibi de hissediyorum"