Abone Ol

Selvi: İstanbul seçimlerinde ilginç şeyler oluyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na önceden soruları verdiği iddiasını değerlendirdi.

Selvi: İstanbul seçimlerinde ilginç şeyler oluyor

Selvi "İsmail Küçükkaya’yı çarmıha germek istemem demiştim ama tür ilişkiler hem kendisine hem de Ekrem İmamoğlu’na zarar verir" dedi.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "İstanbul seçimlerinde ilginç şeyler oluyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın çıktığı ortak yayın bitti ama tartışması bitmedi. Şimdi de İsmail Küçükkaya’nın programdan 3 gün önce Ekrem İmamoğlu ile Taksim’de The Marmara Hotel’de yaptıkları görüşme tartışılıyor" ifadesini kullandı.

Selvi şöyle devam etti:

"İddiayı Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programında Nagehan Alçı gündeme getirdi. İsmail Küçükkaya programa bağlanıp iddiayı doğruladı. Ekrem İmamoğluile 3 dakika görüştüğünü ancak ekibiyle toplantı yaptıklarını açıkladı. Ancak Binali Yıldırım’ın danışmanı Ömer Sertbaş yayına bağlanıp İsmail Küçükkaya’nın Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeden haberlerinin olmadığını, görüşmeyi başka kanallardan öğrendiklerini söyledi. Cumartesi gecesi Küçükkaya’yı arayıp bu görüşmeyi doğru bulmadıklarını söylediğini ifade etti. Ömer Sertbaş, ekranlardan uzak duran bir isim. O konuştuysa önemli bir durum var demektir. İsmail Küçükkaya’nın kendisine ’Ekrem İmamoğlu’yla yüz yüze görüşmedim, danışmanı ile görüştüm’ dediğini anlattı. ’Telefonla bilgi verdim’ dediğini söyledi. Küçükkaya programa tekrar bağlandı ama konuya açıklık getirmedi. Muğlak bıraktı. Programa ilk bağlandığında Ekrem İmamoğlu ile üç dakika yüz yüze görüştüğünü söylemişti. Ama İmamoğlu ile görüştüğü bilgisini Binali Yıldırım ile neden paylaşmadığını izah edemedi.

İsmail Küçükkaya’yı çarmıha germek istemem. Ama bu işlerin ilacı şeffaflıktır. Programın açılışında bu konuda bilgi verebilirdi. Daha önemlisi ise Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi hakkında Binali Yıldırım’ı önceden bilgilendirmesi gerekirdi. Şeffaflığa özen gösterilse, Binali Yıldırım’ın ’Küçükkaya ile İmamoğlu’nun bir otelde yüz yüze buluşması gayriahlakidir’ diye tepki göstermesine gerek kalmazdı. İsmail Küçükkaya’yı çarmıha germek istemem demiştim ama tür ilişkiler hem kendisine hem de Ekrem İmamoğlu’na zarar verir.

AK Partililer, dün bu görüşmenin seçime nasıl yansıyacağını araştırmakla meşguldü. Seçmenlerin büyük ölçüde kararını verdiği gözleniyor. Özellikle YSK’nın iptal kararıyla oluşan yarılma iki aday arasında farkın açılmasına yol açmıştı. Bu durum Ekrem İmamoğlu’nun şansını etkiler mi ve aradaki farkın kapanmasına yol açar mı emin değilim.

Yazının tamamı için tıklayın...