Abone Ol

Hayır'cılar terörist söylemi tepki aldı, AKP'nin dili değişiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Referandumda anlamlı bir evet çıkabilmesi için Kürt oyları hayati derecede önemli." diye yazdı..

Hayır'cılar terörist söylemi tepki aldı, AKP'nin dili değişiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Referandumda anlamlı bir evet çıkabilmesi için Kürt oyları hayati derecede önemli. Kamuoyu araştırma şirketleri Kürtlerin nabzını tutmaya, strateji heyeti ise Kürtleri kazanmaya yönelik politikaları belirlemeye çalışıyor. Kürtlere yönelik yeni bir yaklaşım ve dil üzerinde kafa yoruluyor" dedi. "Bölgede devlete olan güven artıyor ama bu AK Parti’ye desteğe dönüşmüş değil" diyen Selvi, "HDP’nin marjinal kesimi, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ ikliminde yaşamaya devam ediyor. Buna bir de HDP’lilerin tutuklanması eklenince, en kararlı hayır kitlesini oluşturuyorlar. AK Parti, muhafazakâr Kürtleri kazanmaya dönük strateji ve dil arayışında" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın "hayır" diyenleri terörle ilişkilendirmesinin tartışmalara neden olduğunu söyleyen Selvi, "Adıyaman’da, “Sadece AK Parti, MHP değil, CHP’li ve HDP’li kardeşlerim de evet desin” dedi. Kampanyanın dili değişiyor. Hayır diyenleri ötekileştiren negatif bir dil yerine, kucaklayıcı bir dil tercih ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun işaretini verdi" dedi.

Selvi'nin Hürriyet'te "Kampanyanın dili değişiyor" başlığıyla yayımlanan (21 Şubat 2017) yazısı şöyle:

Kürtlere özel yaklaşım

Anayasa değişikliğini MHP ile birlikte gerçekleştiren AK Parti’de, ortak miting yapılıp yapılmaması tartışılıyor. AK Parti açısından MHP konusu ‘iki ucu keskin bıçak’. O nedenle karar verilemiyor. Çünkü AK Parti’nin çok önemli bir Kürt seçmeni var. Kürlerden iki oy alan parti var. Biri HDP, diğeri AK Parti. Referandumda anlamlı bir evet çıkabilmesi için Kürt oyları hayati derecede önemli. Kamuoyu araştırma şirketleri Kürtlerin nabzını tutmaya, strateji heyeti ise Kürtleri kazanmaya yönelik politikaları belirlemeye çalışıyor. Kürtlere yönelik yeni bir yaklaşım ve dil üzerinde kafa yoruluyor.

yazının devamı için tıklayın