Abone Ol

Selvi: Artık Ekrem İmamoğlu'suz siyaset denklemi kurulamaz

Hürriyet gazetesi Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023 stratejilerini yazdı

Artık İmamoğlu'suz siyaset denklemi kurulamaz

Selvi, yeni sistem ile en küçük partilerin bile sonucu etkilediğini vurgularken "Bırakın mevcut liderleri Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu da tercihleriyle süreci etkileme şansına sahip olacaklar" dedi. Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isminin altını çizerek, "Artık Ekrem İmamoğlu’suz siyaset denklemi kurulamaz" ifadesini kullandı.

Selvi, Erdoğan'ın Süheyb Öğüt ve gazeteci Hilal Kaplan’ın başında bulunduğu Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi’ni ziyaret etmesinin yeni parti kuracaklar için önemli olduğunu dile getirdi. Selvi, "Bosphorus Global, Ahmet Davutoğlu’nun başkanlıktan istifa ettirilme sürecindeki “pelikan bildirisi” ile gündeme gelmişti. Tam da Abdullah Gül-Ali Babacan partilerinin kurulacağı bir dönemde, tam da Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarını yoğunlaştırdığı bir sırada bu ziyaret önemli bir mesajdı. Erdoğan, bu ziyaretiyle yeni parti kuracaklara mesaj verdi. Daha doğrusu yeni parti kuracak olanlarla hangi yöntemlerle mücadele edeceğinin sinyalini verdi. İlginç bir dönem" diye yazdı.

Yazının devamı için tıklayın