Abone Ol

Seher Dilovan, Zaman'a sert çıktı! Felaket bir başlık...

Türk Halk Müziği'nin başarılı ismi Seher Dilovan Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda söylediklerinin çarpıtıldığını söyledi..

Seher Dilovan, Zaman'a sert çıktı! Felaket bir başlık...

Türk Halk Müziği sanatçısı Seher Dilovan, Zaman Gazetesi'nde yayınlanan röportajda geçen "Dağda kardeşini görsen selam vermeyeceksin" ifadesinin kendisine ait olmadığını söyledi.

Seher Dilovan Twitter'da kendisine gelen tepkilerin ardından sert bir açıklama yaparak Zaman Gazetesi'nin söylediklerini çarpıtarak aktardığıı söyledi.

İşte Seher Dilovan'ın tweetleri;

Zaman gazetesinde ki "Dağda kardeşini görsen selam vermeyeceksin" sözü kesinlikle benim bu konuya bakışımı ve duruşumu yansıtmamaktadır .

Benim röportajımda söylemek istediklerim bu kadar yazık edilir söylemlerim bu kadar yanlış aktarılır ..

Zaman gazetesinde benim röportajımda anlatmak istediklerim ne yazık ki felaket bir başlıkla çarpıtılmıştır

Zamanda benim ön plana çıkarılabilecek onlarca sözüm varken bu kadar provakatif bir başlığa yer verilmesi neyin çabasıdır..

Zaman daki roportajin esasi:Kim kime hakkını veriyor? Allah’ın verdiği hakkı bir başkası nasıl verebilir? Kimsenin haddine değil hak vermek.

S.Dilovan: 'Allah bilmiyor muydu tek bir din, dil, ırk, cins, millet yaratmayı. Hâşâ! Kurdlerin haklarini gasp etmek Allah’a şirk koşmaktır'

Zaman gazetesindeki roportajimda bu buna benzer Kurd halkinin mesru mucadelesini on plana cikaran cumleler vardir. Benim durusum bellidir.

'Dagda eli silahli kardesini bile gorsen selam vermeyeceksin' sozu bana ait degildir. Legal siyasetin oneminden soz ettim.

Zamandaki cumlem soyle idi:O kadar hassas bir surecten geciyoruz ki, artik baristan soz edenler bile hain olarak goruludugu bu donemde ++

Surecin ulastigi korkunc duzeyi anlattim.

Hele legal durusun varsa isin o kadar zorlasiyorki bu durmda kardesini bile dagda eli silahli gorsen gormezden gelmek zorunda kalirsin'dedim

Ama gel gor ki bu cumlem: 'Dagda kardesini bile eli silahli gorsen, selam vermeyeceksin' diye baslik atilmis.

'Legal durusu olanlar' dan kastim secilmis insanlardir. Isleri kolay degil Allah yardimcilari olsun.