Abone Ol

Sedat Peker Türklük Hakan'ı oldu!

Kafkasya’nın en kadim Türk halklarından biri olan Karapapaklar, tarihi Kurultay için İstanbul Ataşehir’de buluştu. Kurultayda Sedat Peker'e "Dünya Türklüğü Hakan'ı" unvanı verildi.

Sedat Peker Türklük Hakan'ı oldu!

Kurultay'da Peker'e "Kağan" kıyafeti giyme töreni de yapıldı. Törene Eski Bakan Yalçın Topçu ve Ak Parti milletvekilleri de katıldı.

10 ülkeden 30 akademisyen, 25 sanatçı, 50 şair ve yazar ile çok sayıda kanaat önderi ve işadamının katıldığı Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri’ne, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşayan yaklaşık 2 bin 500 Karapapak Türkü vatandaş katıldı. İstanbul Ataşehir'de Silence Hotel Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Uygur Türkleri, Yörük Türkmenler,Azerbaycan Türkleri, Kazak, Türkleri, Kırgız Türkleri ve diğer Türk boylarını temsilen STK başkanları ve kanaat önderleri de iştirak etti. Eski Bakan Yalçın Topçu, Ak Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit TümTürk, Borçalı İctimai Birliği Başkanı Zelimhan Memmedli ve Sedat Peker katılımcılar arasında yer aldı. Kurultayda Sedat Peker'e Türkmenlere yaptığı yardımlardan dolayı "Dünya Türklüğü Hakan'ı" unvanı verildi. Ayrıca Peker'e "Kağan" kıyafeti giyme töreni yapıldı.