Abone Ol

Seda Akgül: Hayatımı mahvettin bari başarımı gölgeleme

Sözcü gazetesinden Hale Ceylan BARLAS, Fox TV’de başlayan ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ adlı yeni programını, ilişkileri ve boşanma sürecini Seda Akgül'le konuştu.

Hayatımı mahvettin bari başarımı gölgeleme

– ‘Ne Seninle Ne Sensiz' adlı yeni programınız hayırlı olsun… Nasıl gidiyor program?
Teşekkür ederim. Gayet güzel gidiyor. Bu kez birilerini yeni insanlarla tanıştırmıyorum. Olan ilişkileri, evlilikleri kurtarmaya çalışıyorum. Boşanma kararı almadan önce her iki tarafı da rehabilite etmeye çalışıyor ve uzmanlarla görüştürüyoruz.

– Program dışında da özel hayatı konusunda fikrinize başvuranlar oluyor mu?
Bana her gün mail atan, sosyal medyadan ulaşan o kadar çok kişi var ki. sayfalarca sorunlarını anlatanlar, yardım isteyenler…

Seda Akgül: Hayatımı mahvettin bari başarımı gölgeleme - Resim: 1

– Onlara ne tavsiye ediyorsunuz?
Onlara tavsiyem şu; sevgisini gösteremeyen, sizi mutsuz edenlerle olmaktansa, yalnız kalın. Ama eğer bir erkek bir kadına kendini iyi hissettirmeyi başarıyorsa, ona mutlaka bir şans verin. Tüm kötü tecrübelere rağmen aşktan ve beraberlikten kaçmayın. Kimse ayrılık acısından ölmez; insanı asıl öldüren sahte ilişkilere devam etmek ve tek taraflı fedakarlık yapmaktır.

Yine severim, yine aşık olurum, yine evlenirim

– Kendinizi güzel buluyor musunuz?
Hiç de fena bir kadın değilim. Hatta kendimi çok güzel buluyorum. Alımlıyım, boylu posluyum ve benim gibi düşünen pek çok erkeğin olduğunu da biliyorum.

– Yeni bir ilişkiye hazır mısınız?
Çoktan hazırım. Hatta denemelerim oldu, denemeye de devam edeceğim. İnsan yalnız yaşayabilir mi? Bir kere ben aşkı seven ve aşık olunca da sonsuz verebilen bir kadınım. Yine severim, yine aşık olurum, yine evlenirim.

Manevi zulme katlanamazdım!
– Siz de yakın zaman önce boşandınız. Boşanırken bir uzmandan destek aldınız mı?
Çift olarak sadece bir kere gidebildik bir uzmana ama kısa dönemde faydasını görmedik.

– Sizinle ilgili olarak “Kendisi dört ayda boşandı. Evlilikleri nasıl kurtaracak?” gibi yorumlar yapılıyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Aslında bu soru beni çok kızdırıyor. Haksızlığa uğramışım gibi hissediyorum. Hayatımdan çoktan çıkmış gitmiş, artık bana yabancı bir adamın yaptığı yanlışların bedelini ben halen ödüyormuşum gibi geliyor. Boşanma nedenlerimi ayrıldıktan sonra açıklamam da tam da bu yüzden. Yoksa kendime saklardım. Yanımda şu anda o kişi yok ama aslanlar gibi mesleğim var. Hani özel hayatımı, hayallerimi mahvettin, bari başarımı gölgeleme diyesi geliyor insanın. Resmi nikahı devam eden kaç evlilik gerçek söyler misiniz. Millet eski sevgilisine selam vermeye çekinirken, o evliliğimizin birinci haftasında eski sevgilileriyle buluşmaya başlamıştı. Aslında benim boşanma nedenim evlilik kurumunu önemsemem ve bu kadar değersizleştirilmesine tahammül edememem. Şunu unutmamak lazım, bir ilişkiyi yürütmek için iki kişi gerekiyor. Çabaların sonuçsuz kaldığı yerde, bazen bırakabilmek de en büyük sınav. Ben bu manevi zulme katlanarak program yapsaydım daha mı inandırıcı olacaktım. Ne yapsaydım yani, sevilmediğim, değer görmediğim, hakarete uğrayıp yalnız kaldığım bu kurumun içinde çırpınıp dursa mıydım. İnsanı suya düşmek değil çırpınmak öldürür.

Seda Akgül: Hayatımı mahvettin bari başarımı gölgeleme - Resim: 2

– Evliliğinizle ilgili yaptığınız en büyük yanlışın ne olduğunu düşünüyorsunuz?
En büyük hatam eş seçimimdi. En doğru hareketim ise boşanmak. Evlilikte başarısız olduğumu kabul etmiyorum. Asıl, yaşadıklarımı görmezden gelip boşanmasaydım bu en büyük başarısızlık olurdu. Eski eşim evliliğimizin birinci haftasında eski sevgilileriyle buluşmaya başlamıştı. Ben boşanmayıp değil, boşanıp hemcinslerime iyi örnek oldum.

Seda Akgül, Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümü mezunu. Ayrıca mütercim tercümanlık eğitimi aldı. Yetmedi İsveç Üniversitesi'nin bursu ile Brüksel'De Avrupa Birliği Gazeteciliği okudu. Amerikan sivil toplum örgütlerinin seçimiyle de Geleceğin Toplum Lideri olarak Washington'da dış politika eğitimi gördü… Son olarak ise yine Hacettepe Üniversitesi'nden Psikoloji formasyonu aldı.