Abone Ol

Seçim sonuçlarını hangi anket şirketi doğru bildi? İşte Ankara ve İstanbul'un galibi

31 Mart yerel seçim sonuçları resmi olmayan rakamlar göre belli oldu. Seçimin şüphesiz en çok merak edilen iki ili Ankara ve İstanbul’du.

Seçim sonuçlarını hangi anket şirketi doğru bildi?

Özellikle İstanbul’da Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki farkın çok az olması ve seçim sonuçlarının geç belirlenmiş olması bu heyecanı ikiye katladı. Ankara’da resmi olmayan sonuçlara göre Mansur Yavaş ipi göğüslerken İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu kazanan isim oldu.

Bu seçimde özellikle bu iki ilin anketleri çok konuşuluyordu. Hangi araştırma şirketinin sonucu tutturacağı merak ediliyordu. Anket şirketleri Ankara seçimlerinde az çok sonucu tutturabildi ancak, İstanbul seçimini ORC, PİAR, Gezici gibi büyük anket şirketleri bilemedi.

İstanbul seçimini bilen araştırma şirketi ADA oldu

İstanbul’da en doğru tahmini yapan anket Şirketi ADA Araştırma şirketi oldu. ADA Araştırma Binali Yıldırım’a yüzde 48,4 verirken, Ekrem İmamoğlu’na yüzde 49,2 oy oranı verdi ve böylelikle İstanbul seçim sonucunu en doğru tahmin eden şirket oldu.

Seçim sonuçlarını hangi anket şirketi doğru bildi? İşte Ankara ve İstanbul'un galibi - Resim: 1

Avrasya Araştırma sonucu bildi rakamlarda gümledi

Avrasya Araştırma ise rakamları yanlış verdi ancak sonucu doğru bildi. Avrasya Araştırma şirketi günler öncesinden yayınladığı verilerde İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirleri Millet İttifakı’nın alacağını açıklamıştı. Avrasya Araştırma oy oranlarında biraz uçmuş olsa da yine sonucu bilen şirket oldu.

Seçim sonuçlarını hangi anket şirketi doğru bildi? İşte Ankara ve İstanbul'un galibi - Resim: 2

Büyük anket şirketleri hayal kırıklığı yaşattı

Bu seçimde ORC, Gezici ve PİAR gibi büyük şirketler resmen hayal kırıklığı yaşattı. Gezici İstanbul’da Bini Yıldırım’ı yüzde 49,3 önde gösterirken Ekrem İmamoğlu’na yüzde 48, oy oranı verdi. Ankara'da ise sonucu doğru tahmin etti. Mansur Yavaş’a yüzde 49.8, Mehmet Özhaseki’ye ise yüzde 47,7 verdi.

Seçim sonuçlarını hangi anket şirketi doğru bildi? İşte Ankara ve İstanbul'un galibi - Resim: 3

ORC büyükşehirlerde sıfır çekti

Bu seçimde büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ORC ise Ankara, İstanbul ve Adana gibi büyükşehirlerde sonucu bilemedi. ORC, Ankara, İstanbul ve Adana’da Cumhur İttifakı’nın adaylarını önde göstermişti.

Ankara seçimini en doğru bilen şirket Konsensus oldu

Ankara’da sonucu en doğru tahmin eden şirket Konsensus oldu. Konsensus Mansur Yavaş’a yüzde 50,4, Mehmet Özhaseki’ye ise yüzde 47,8 oy oranı vermişti. Böylelikle Ankara seçimini en doğru tahmin eden şirket Konsensus olmuş oldu. İşte diğer şirketlerin Ankara tahminleri...

Seçim sonuçlarını hangi anket şirketi doğru bildi? İşte Ankara ve İstanbul'un galibi - Resim: 4