Abone Ol

Sanatçı Devran Çağlar öldü mü? Şok mesaj

Ünlü sanatçı Onur Akay, meslektaşı Devran Çağlar’ın Almanya’da hayatını kaybettiğini Twitter adresinden duyurdu.

Sanatçı Devran Çağlar öldü mü? Şok mesaj

Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay, 80’li yıllarda fantezi türünde şarkıları ile popüler olup tanınan ve İstanbul Tarabya sahnelerine damgasını vuran Devran Çağlar’ın, uzun süredir yaşadığı Almanya’da kalp krizi geçirdiğini ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Akay, “Sanatçı arkadaşım Devran Çağlar, yıllardır yaşadığı Almanya'da kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede vefat etti. Nur içinde yatsın.” notunu düştü.

DEVRAN ÇAĞLAR KİMDİR?

Şarkıları ve sesiyle bir dönem Bülent Ersoy’a rakip olarak görülen Devran Çağlar’ın geniş bir dinleyici kitlesi vardı. Sahte Sevgiler, Sevdam, Asi, Öldürürüm Kendimi Çağlar’ın en çok dinlenen şarkılarındandır. Bülent Ersoy’un tahtına aday olarak görülen şarkıcı zamanla popülerliğini yitirmiş ve kendisi buna sebep olanın Bülent Ersoy olduğunu söylemiş, kendisin engellendiğini belirtmişti.

Devran Çağlar, ayrıca gerçek isminin Şeref Kolçak olduğunu ve Eşref Kolçak’ın oğlu olduğunu iddia edip söyle demişti:
"Babam ergenlik dönemine girdiğimde yaptığım cinsel tercihimden ötürü beni fazlasıyla dışladı. Bana o dönemlerde bana baskı yapıyordu. Ben de bir süre duygularıma engel olmayı denedim ama başaramadım. Bu bana verilmiş bir hissiyat bunu reddedemezdim.

"Beni hayatından çıkarttı"

Babama hayatımı bu yönde yaşayacağımı söylediğimde çok sinirlendi ve beni hayatından çıkarttı. 20 senedir sanat camiasının içinde olmamıza rağmen babamla bir kez bile karşılaşmadık. Artık bu kırgınlığın bir an önce bitmesini istiyorum. Gerçek ailemin yanında olmak onlara doyasıya sarılmak istiyorum."

EŞREF KOLÇAK’IN DEVRAN ÇAĞLAR AÇIKLAMASI İSE ŞÖYLEYDİ:

“Allah bu iddiaları çıkaranları kahretsin. Benim 56 yıllık evliliğim boyunca bir tek eşim Özcan Kolçak oldu ve benim tek oğlum var; o da Harun Kolçak’tır. Bu gibi haberlerden zevk alanları Allah’a havale ediyorum.”