Abone Ol

Salih Müslim'den Rus uçağı ile ilgili şok iddia!

Türkiye'nin Rus jetini düşürmesinin ardından açıklamalar yapan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, olayın yaşandığı bölgede farklı cihatçı gruplar olduğunu öne sürdü.

Salih Müslim'den Rus uçağı ile ilgili şok iddia!

Türkiye Suriye sınırında Rus jetini düşürdü. Bu olayın bölgede değiştireceği dengelere ve Türkiye'nin o bölgeye hassasiyetine de değindi Salih Müslim, "Orada sadece Türkmenler yok" dedi. RS FM'e açıklamalar yapan Müslim, "Bölge tam olarak bataklığa dönüştü. Oradaki Suriye halkının demokratikleşme gibi istekleri vardı; ancak Türkiye başta olmak üzere dışarıdan gelen güçler ellerini içeriye uzatmakla bunu batırdılar. Uçak düşürülen yer Türkiye'nin sınırıdır. Lazkiye'ye yakındır. Orada toplu halde Türkmenler'in yaşadığı bir yer yok, Ermeniler gibi azınlıklar var. Türkiye iki senedir buraya cihatçı insanları getirip besliyor. Oradan El Nusra, DAİŞ gibi gruplar çıkarılmıştı. Bu sabah geriye dönüldü, yine ağır silahlarla gruplar bölgeye girdiler. Rus uçakları da dağları ele geçirmeye çalışanları vuruyordu" ifadelerini kullandı.

Ankara'yı "bölgedeki aşırı dinci grupları desteklemek"le suçlayan Müslim, bunun nedeni olarak da "ekonomik çıkarları ve bölgeyi kontrol altında tutma isteğini" gösterdi. (Sputnik)