Abone Ol

Sakaryaspor’da canlı yayın krizi

TFF Sakaryaspor- Ergene Veli Meşespor maçını Kanal 58’in canlı olarak yayınlayacağını belirtilirken Sakaryaspor ise maçın internet ortamından şifreli olarak yayınlanacağını açıkladı.

Sakaryaspor’da canlı yayın krizi

TFF’YE GÖRE

Sakaryaspor’un ilk hafta Adapazarı’nda seyircisiz oynayacağı maçının canlı yayın hakkını Sakaryaspor yönetimi bir TV kanalına verdii verdi. Kanalda TFF’ye maçı canlı yayınlamak için müracaatta bulundu. Ancak Sakaryaspor Sakaryaspor'un seyircisiz maç cezası olduğu Ergene Velimeşespor maçını bir internet sitesinde yayınlayacağını yayın izlemek içinde 9.99 TL + KDV ücreti ödenmesi gerektiğini açıkladı

YÖNETMELİĞE AYKIRI

Ancak TFF’nin yayın yönetmeliğine göre Sakaryaspor RTÜK’ten lisanslı bir TV kanalının canlı yayın izin belgesi varken, internetten de ücret karşılığı maçı yayınlaması TFF yönetmeliğine göre şu an için mümkün değil. Sakaryaspor’un internet üzerinden canlı yayın yapabilmesi için Radyo Televizyon Üst Kurulundan lisans alması gerek. Şu an içinde bu lisansı alması mümkün değil.

İSTEĞE BAĞLI YAYINCILIK

RTÜK bir süre önce internet üzerinden yayınlar için yönetmelik yayınlamıştı. Ancak bu yönetmelik kapsamında kurulacak şirketler üzerinden lisans alınması halinde internet üzerinden canlı yayınlara izin verilebilecek. Ancak durum böyle iken Sakaryaspor Kulübünün bir TV kanalına canlı yayın için izin verip, internet üzerinden de maçları ücret karşılığı yayınlayacağını açıklaması kafaları karıştırdı

UYDU YAYINA OLMAYINCA

TFF’ye göre de eğer maçı yayınlanacak uydu kanalı ise uydudan maçı yayınlaması gerekiyor. TV kanalı kendi internet sitesinde bile eğer uydu yayını yoksa yönetmelik gereği maçı yayınlayamıyor. Durum böyle iken Sakaryaspor’un maçlarla ilgili böyle açıklama yapması Sakaryaspor’u TFF nezrinde zor durumda bırakması kaçınılmaz gözüküyor..