Abone Ol

Sahte kimlikle işe girip 12 uçağa bomba yerleştirdi

Havalimanlarının ne kadar güvenli oldukları bütün dünyada tartışma yaratırken İsrailli bir gazeteci ülkesindeki Ben Gurion Havalimanı'nın güvenlik açığını ilginç bir yöntemle gözler önüne serdi.

Sahte kimlikle işe girip 12 uçağa bomba yerleştirdi

Diken'in Russia Today'den aktardığı habere göre David Suleiman yoğun güvenlik önlemleriyle bilinen ve "dünyanın en güvenlikli" havalimanı olarak lanse edilen Ben Gurion’da kolaylıkla işe başlayıp güvenlik açıklarını bir bir ortaya serdi.

İşe ihtiyacı olduğunu belirterek görüşmeye giden Suleiman yaşadıklarını şöyle anlattı: “İş görüşmesi sadece iki üç dakika sürdü, bazı dokümanlar imzaladım ve bitti. Soru yok, hiçbir şey yok. Güvenlik araştırması bir ayı buldu ve bana en yüksek düzeyde giriş yetkisi verildi.”
İki günde dokuz paket yerleştirdi

Sahte kimlikle işe girip 12 uçağa bomba yerleştirdi - Resim: 1

Sağda gazeteci David Suleiman, solda ise kimliğini kullandığı arkadaşı
Suleiman

Böylece havalimanında temizlikçi olarak işe başladı, bunu da kendisine hiç benzemeyen bir arkadaşının kimliğini göstererek yaptı. Suleiman işe girdikten sonra anında uçak temizliğinde görevlendirildi. Uçakta kasıtlı olarak şüpheli davranışlar sergilese de kimse aldırış etmedi.

IŞİD’in Mısır’da Rus uçağının düşmesine neden olan el yapımı bomba dolu gazoz kutularına benzeyen kutuları uçaklara yerleştiren Suleiman, kendisini de videoya aldı.

İsrailli gazeteci, “Benim için gerçekte yaşananları test etmek ve yeniden yapıp yapamayacaklarını görmek önemliydi, bu yüzden tenekeler kullandım ama elbette benimkiler boştu. İki günde sigara ve tenekeler içinde dokuz bomba paketi yerleştirebildim” dedi.


Her yere girip çıkmış

Suleiman, havalimanındaki ikinci iş gününde kendisine uçuş görevlisine teslim edilmek üzere bir yolcunun silahının verildiğini de söyledi.

Temizlik görevlilerine yasak kokpit odasına da girebilen İsrailli gazeteci, giremeyeceği birçok alana da izinsiz girebildiğini söyledi. Suleiman bu sayede El Al hava şirketinin operasyon odasına da şüpheli paket yerleştirebildi.

İsrail basını Suleiman’ın deneyine hayli ilgi gösterirken, havalimanı yönetimi ise ‘kamu görevlisinin yerine geçmek’suçlamasıyla şikayette bulundu.

onedio.com