Abone Ol

Sabri'nin dramı: Futbol oynayamıyor, antrenör olamıyor

Uzun yıllar Galatasaray forması giyen, sarı-kırmızılı takımda kaptanlık yapan ve pek çok şampiyonluk yaşayan Sabri Sarıoğlu, çok istemesine rağmen futbol oynayamıyor. Sarıoğlu, lise mezunu olamadığı için antrenörlük kursuna da gidemiyor.

Sabri'nin dramı: Futbol oynayamıyor, antrenör olamıyor

Ünlü futbolcunun Galatasaray'dan sonra gittiği Göztepe'den ayrılmasının ardından yaşadığı sıkıntılı durumu Milliyet gazetesindeki köşesinde aktaran Atilla Gökçe, "Sabri'nin dramı" başlığı altında futbolcunun yaşadıklarını şöyle anlattı:

"2017-18 sezonunun sonunda Fatih Terim'in teknik ekibinden Levent Şahin, Sabri'yle konuşarak 'Sakın bir yere söz verme, seni Galatasaray'a alacağız' dedi. Sabri gelen teklifleri geri çevirerek bekledi. O söz yerine getirilmedi. Sabri ile konuştum. Şunları söyledi: 'Sonunda sezonu boş geçirdim. Kişisel idmanlarıma devam ettim. Ama boştaki adam olduğum için teklif de gelmedi. 35 yaşındayım. Tecrübem ve enerjim yeterli. Oynamak istiyorum.'

"Anladığım kadarıyla UEFA Şampiyonlar Ligi kadrolarında 'ocaktan yetişmiş' en az dört futbolcu zorunluluğu getirince Sabri'yi yoklamışlar. Arkası gelmemiş. Buradan dürüstçe duyurayım istedim. Sabri'nin menajeri değilim. Zaten o da kendi işini kendi görüyor.

"Aslında bir dramı daha var: Galatasaray'da oynarken, Sabri ve birkaç profesyonel futbolcu için kulüp özel anlaşmayla bir kolejin dersanesini açmış Florya'da. Orada ders alıp lise bitirme sınavlarına girecekler. Merhum Özhan Canaydın döneminde, ödeme yapılmayınca kurs yarıda kalmış. Bugün Sabri antrenör kursuna da gidemiyor. Yine de kararlılıkla ve ısrarla tekrarlıyor: 'Hem futbol, hem diploma… İkisi de olacak!'"