Abone Ol

Sabah'tan Hürriyet'e şok soru: Niye FETÖ demiyorsun?

Dün Fetullahçı Terör Örgütü tarafından Ankara’da gerçekleştirilen Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastinin ardından Hürriyet, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri bu konudaki tavrını yine FETÖ'den yana kullandı!

Sabah'tan Hürriyet'e: Niye FETÖ demiyorsun?

Gazetelerde yer alan haberlerde suikastçinin FETÖ bağlantıları hakkında tek kelime yer almazken sorumsuz gazetecilik dikkatlerden kaçmadı.
"Rus Büyükelçi'ye suikast" manşeti ile çıkan Hürriyet Gazetesi'nde tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş hakkında birçok detaya yer verirken FETÖ bağlantılarından tek kelime bahsedilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

HÜRRİYET: FETÖ DEĞİL ÇEVİK KUVVET'İ GÖRDÜ

Rusya'nın "saldırının arkasında FETÖ olabilir" açıklamasına da yer vermeyen Hürriyet ısrarla "Çevik Kuvvet" vurgusu yaptı. FETÖ-PKK işbirliği ise İstanbul Beşiktaş'ta Çevik Kuvvet polisine yönelik gerçekleştirilen intihar saldırısından sonra toplum üzerinde oluşan Çevik Kuvvet sempatisini yıkmayı amaçlayan FETÖ bu eyleminde de tetikçi olarak Fetullahçı bir Çevik Kuvvet polisinin seçilmesi de dikkat çekici bulundu. Hürriyet'in ise "El Nusra sloganı attı" şeklinde attığı başlıklarla FETÖ'nün bu algı operasyonuna hizmet ettiği belirtildi. Geçtiğimiz hafta FETÖ soruşturması kapsamında Doğan Holding'in Ankara CEO'su Barbaros Muratoğlu'nun gözaltına alınmasıyla birlikte başlayan süreçte Hürriyet'in de yayın politikası bir anda değişerek 15 Temmuz öncesi çizgiye dönüş yaptığı dikkat çekiyor.

FETÖ VE PKK'NIN TETİKÇİSİ BİRGÜN'DEN ŞAŞIRTAN BAŞLIKLAR!

Suikastin ilk dakikalarından itibaren suikastçinin FETÖ bağlantıları gözler önüne serilirken FETÖ ve PKK'nin tetikçisi Birgün gazetesi özenle bu bağlantılardan tek kelime bahsetmedi. Türkiye'nin Rusya ile düzelen ilişkilerini, Halep'e olan desteğini ve Çevik Kuvvet'e olan sempatisini kırmaya yönelik olduğu ilk bakışta anlaşılan bu FETÖ suikastini sunuş tarzı ile teröristlerin ekmeğine yağ süren Birgün gazetesi yine şaşırtmadı. 15 Temmuz darbesinden bu yana FETÖ'cüleri aklamaya çalışan ve 15 Temmuz halk direnişini itibarsızlaştırmak için büyük gayret gösteren Birgün, Rus büyükelçiye yönelik suikastte de FETÖ gerçeğinin üzerine örtmeye çalıştı.

FETÖ'CÜ CUMHURİYET DE FETÖ'YÜ AKLADI!

17/25 Aralık darbe girişiminden bu yana FETÖ'nün kontrolünde ilerleyen Cumhuriyet, Rus Büyükelçi suikastindeki FETÖ ayrıntısını görmeyen gazeteler arasında yerini aldı. Suikastin Türkiye ve Rusya arasında yeni gerilimin fitilini ateşlediğini iddia eden Cumhuriyet, suikastçi Mevlüt Mert Altıntaş hakkında her detaya yer verirken FETÖ'cü olması konusuna hiç değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

YİNE SORUMSUZ YAYINCILIK!

Başta Hürriyet ve Posta olmak üzere birçok gazete bugün sorumsuz bir yayıncılığa imza attı. FETÖ'cü terörist Mevlüt Mert Altıntaş'ın eli silahlı dev fotoğrafını manşetten veren gazeteler, Rus Büyükelçi'nin yerde yatan fotoğr