Abone Ol

Sabah yazarından Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül'e: O dönem rotayı Davutoğlu'na kıvırmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren ve Davutoğlu'nun istifasına da neden olduğu öne sürülen “Pelikan dosyası” tartışılmaya devam ediyor.

Sabah yazarından Karagül'e: O dönem rotayı Davutoğlu'na kıvırmıştı

Sabah yazar Melih Altınok "Pelikan dosyasını yazanlar arasında" olduğu iddialarını reddetti. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'e de suçlamalarda bulunan Altınok, "Söz konusu blogda adım, Davutoğlu'nu sert eleştiren gazetecilerden birisi olarak geçiyordu. O dönem rotayı dönemin Başbakanına kıvırmış olan İbrahim Karagül yönetimindeki Yeni Şafak... O gün bugündür, Sözcü'yü, internetin karanlık odalarını yanlarına almışlar, benim de aralarında olduğum gazetecilerin üstüne çullanıyorlar" dedi.

Altınok'un "Ahmet Bey, yeter artık düşün sırtımdan!" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Söz konusu blogda (Pelikan dosyası) adım, Davutoğlu'nu sert eleştiren gazetecilerden birisi olarak geçiyordu.

O dönem rotayı dönemin Başbakanına kıvırmış olan İbrahim Karagül yönetimindeki Yeni Şafak...

Davutoğlu hükümetinde imkân gören kararlı ikbal pervaneleri... Bir daha milletvekili listesine alınmayanlar...

Devletteki görevlerine son verildiğinden beri sağa sola gazetecilik dersi vermeye kalkan bürokrat eskisi gazeteciler... Nargileci troller sükûtu hayale uğramışlardı...

O gün bugündür, Sözcü'yü, internetin karanlık odalarını yanlarına almışlar, benim de aralarında olduğum gazetecilerin üstüne çullanıyorlar.

Oysa işim adımla soyadımla yazılar yazmak, haberler ve programlar yapmak.

Yani imzasız blog yazılarıyla işim olmaz. Bilakis, yaptığım işe adım yazıldığında değil yazılmadığında itiraz ederim.

Kaldı ki Davutoğlu'na yönelik sert eleştirilerimi, makamından olunca değil, Başbakanken de bu köşede ve televizyonda açıkça dile getiriyordum.

O günlerde herkesin konuştuğu ancak "yandaş medyadaki" mahalle baskısından ötürü yazmanın zor olduğu bilgileri içeren Pelikan makalesindekileri eleştirilerin çoğuna da yazılarımda sık sık değiniyordum. Hatta Davutoğlu'nun kendisini eleştiren gazetecileri "kaydettirdiği" o günlerde, SHOW TV'de yaptığım televizyon programının bitirilmesinde bu tavrımın da etkili olduğunu bilmeyen yok.

Yazının tamamı için tıklayın