Abone Ol

Sabah muhabiri Savcı Bharara'ya Erdoğan'ı sorunca...

Son dakika haberleri.. Reza Zarrab'ın tutuklanmasını görmezden gelen gazetelerden Sabah üç gün sonra ilk kez bu konuyla ilgili bir haber yaptı. Ancak haberin konusu Reza Zarrab değil, onu tutuklayan savcının twitterda Erdoğan'ı takip etmesiydi.

Sabah muhabiri Bharara'ya Erdoğan'ı sorunca...

İŞTE O HABER

Sabah Gazetesi Washington Temsilcisi Ragıp Soylu sorusu üzerine Preet Bharara'nun Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takibi bıraktı

ABD'nin Miami kentinde önceki gün Türk ve İranlı işadamı Rıza Sarraf'ı Amerikan hükümetinin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına aldıran New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara sosyal medyadaki bir gafıyla gündem oldu.

KOMPLO TEORİLERİNİN KURULMASINA NEDEN OLMUŞTU
Bharara sadece ABD yetkililerinin olduğu 13 kişilik Twitter takipçi listesine dün Twitter'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da ekleyerek sosyal medyada komplo teorilerinin kurulmasına neden olmuştu.

ERDOĞAN'I TAKİBİ NEDEN BIRAKTIN
Sabah Gazetesi Washington Temsilcisi Ragıp Soylu, Twitter'da yaptığı bir açıklamayla söz konusu iddialar üzerine Savcı Bharara'nın ofisini aradığını belirtti. Soylu, "Sarraf'I tutuklayan savcının ofisini aradım. Neden savcının kişisel hesabından takip ettiği tek politikacının Tayyip Erdoğan olduğunu
sordum. Yorum yapmak istemediler. Daha sonra ise Savcı Bharara Erdoğan'ın hesabını takip etmeyi bıraktı" dedi.

SAVCILIK YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI
Savcının söz konusu geri adımı üzerine Savcılık Ofisi'ni tekrar arayan Soylu bu kez de neden savcının takibi bıraktığını sorguladı. Fakat savcılık makamı yorum yapmaktan kaçındı.

Sabah