Abone Ol

Saadet Işıl Aksoy Amerika'dan Türkiye'ye apar topar döndü

Uzun zamandır Amerika’da olan Saadet Işıl Aksoy, Kanal D’nin sevilen dizisi “Vatanım Sensin”den teklif gelince Türkiye’ye döndü.

Saadet Işıl Aksoy Amerika'dan Türkiye'ye apar topar döndü

Röportaj: Hürriyet

◊ “Vatanım Sensin” dizisini takip ediyor muydunuz?
- Düzenli olarak takip edemesem de denk geldikçe televizyondan ve sonrasında internetten merak ettiğim bölümleri izleme fırsatım olmuştu. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümden çok etkilenmiştim. Bu kadar iyi yazılmış bir senaryo ve güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip projede yer alma fikri beni gerçekten heyecanlandırdı.
◊ Diziye katılma sürecinizden söz eder misiniz?
- Teklif geldiğinde Amerika’daydım. Los Angeles’ta yaşadığım için hızlıca karar verip İstanbul’a gelmek ve hiç mola vermeden çekime başlamam gerekti.
Bu kadar ani bir kararla oradaki düzenimi bırakıp, evimi kapatıp bir anda buradaki düzene geçmek zor olsa da sete alışmakta zorlanmadım.
Yönetmenlerimiz Yağmur-Durul Taylan’la daha önce “Muhteşem Yüzyıl”da çalışmıştım. Yapımcımız Nermin Eroğlu, oyuncu arkadaşlarım Halit (Ergenç) ve Okan’la (Yalabık) da aynı şekilde... Haliyle çalışmaya kaldığımız yerden devam ediyor gibiyiz.

LUCY’Yİ HAYATTA TUTAN
AŞKA OLAN İNANCI

◊ Üstlendiğiniz Lucy karakterine gelelim...
Role nasıl hazırlandınız?
- Çok uzun bir hazırlanma süreci için zaman olmadı açıkçası. Lucy edebiyata düşkün bir İngiliz. Üniversitede İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduğum için o dönemki İngiltere’nin politik durumu, edebiyat ve sanat hayatı, o günün toplumunda kadın olmak gibi konularda fikrim vardı.
Biraz daha okuyarak ve araştırarak bilgilerimi tazeledim. Bir de Lucy’nin verem olduğunu biliyoruz, bu hastalıkla ilgili araştırma yaptım.

Saadet Işıl Aksoy Amerika'dan Türkiye'ye apar topar döndü - Resim: 1
◊ Lucy sizce nasıl bir karakter olacak? Hikayesi nasıl gelişecek?
- Lucy hastalığına rağmen hayata umutla bakan biri ve bu umudun en büyük kaynağı bir gün aşkı en saf haliyle tadacağına olan inancı... Bu umudu onu hikayede beklenmedik noktalara taşıyacak.
◊ Lucy karakteriyle yeni tanışıyorsunuz, kendinize benzettiğiniz yanları var mı?
- Bambaşka bir dünyada, bambaşka gerçekleri olan bir kadın Lucy... Benzerlikler bulmak kolay değil ama bana en yaklaştığı noktanın hayatla ilgili bu umudu olduğunu söyleyebilirim.
◊ En çok aklınızda kalan sahne hangisiydi?
- Sanırım bu soruya herkes aynı cevabı veriyordur. Ben de 10 Kasım için hazırlanan özel sahne diyeceğim.