Abone Ol

Ayta Sözeri: Rüzgar Erkoçlar hiçbir zaman kadın değildi! Trans bir erkekti

Türkiye'nin ilk trans oyuncusu olarak 'Ulan İstanbul', 'Kayıp Şehir' ve 'Paramparça' gibi dizilerinde rol alan Ayta Sözeri, Rüzgar Erkoçlar için ilginç sözler sarfetti.

Ayta Sözeri: Rüzgar Erkoçlar hiçbir zaman kadın değildi! Trans bir erkekti

Türkiye'nin ilk trans oyuncusu olarak 'Ulan İstanbul', 'Kayıp Şehir' ve 'Paramparça' gibi dizilerinde rol alan Ayta Sözeri, dün akşam İstiklal Caddesi'nde bulunan Ravouna 1906 Otel'de sahne aldı. "Her hafta farklı bir konsept ile burada sizi dinlemeye gelen hayranlarınızla buluşuyorsunuz. Bu haftaki konseptiniz nedir?" sorusuna Ayta Sözeri "Geçtiğimiz hafta aşk şarkıları söylemiştik. Ancak aşkın ayrılık kısmı beni ilgilendiriyor. Ayrılık şarkılarıyla seyircimizle buluşmuştuk. Bu hafta ise Müzeyyen Senar gecesi olacak" yanıtını verdi.

"RÜZGAR HİÇBİR ZAMAN KADIN DEĞİLDİ!"
Ameliyatla cinsiyet değiştirip erkek olan Rüzgar Erkoçlar için Sözeri, "Rüzgar hiçbir zaman kadın değildi, trans erkekti. Rüzgar trans erkek olarak doğmuştu. Sadece belirli süreçlerden geçmesi gerekiyordu. Ekonomik özgürleşmesi gerekiyordu, bazı şeyleri karşısına alması gerekiyordu. Hiç sohbet etme şansım olmadı ama yakında sürpriz bir projeye imza atabiliriz Rüzgar'la" dedi. İddialara göre Ayta Sözeri ve Rüzgar Erkoçlar yakın zamanda bir sinema filmi projesi için kamera karşısına geçecekler.

'Hayatımda biri yok'
"Aşk şarkılarından çok ayrılıkların üzerinde durdunuz. Aşka bakış açınız nasıl? Hayatınız da biri var mı? şeklindeki soruya Sözeri, "Şuan hayatımda biri yok. Ama ayrılıkları çok sevdiğim doğru. Bazen şarkı söylemekten yorulduğumu hissettiğim anlarda eğer birlikte olduğum bir erkek varsa hayatımda 'Biraz ayrılabilir miyiz?" diye rica da bulunuyorum erkeğime" şeklinde cevap verdi.

'Sezen aksu babasıyla ilgileniyor'
"Sezen Aksu'yla aranızın iyi olduğunu biliyoruz. Görüşebiliyor musunuz?" sorusuna oyuncu "Sezen arkadaşım. Arkadaşlıktan öte olduğu da verdiği röprotajlar 'Ayta kız kardeşimdir' diyerek de belirtti. Annesini yeni kaybetti Sezen... Kim kaç yaşında olursa olsun bir anneyi kaybetmek zor. O yüzden daha çok babasıyla ilgileniyor Sezen Hanım. Daha az görüşüyoruz" yanıtını verdi. EMRAH AKÇAAY