Abone Ol

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 22,5 yıl hapis istendi

Beşiktaş'ta 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun ise yaralandığı trafik kazasına ilişkin tutuklanan Rüzgar Çetin hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 22,5 yıl hapis istendi

Rüzgar Çetin'in "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. İddianame 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

KAZA NASIL OLDU?

Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, Çırağan Caddesi’nde otomobiliyle hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen polis aracıyla kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 trafik polisi şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

KAZA ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Bir dönem oyunculuk yapan ve emlak işleriyle uğraşan Rüzgar Çetin’in (31) kullandığı otomobil, dün gece saat 01.00 sıralarında Çırağan Caddesi’nde ilerlerken bir anda şeridinden çıktı. Ortaköy istikametine ilerleyen ve içinde 2 polisin bulunduğu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekip aracına kafadan çarptı.

Yola savrularak ağır yaralanan polis memuru İsmet Fatih Alagöz (34) kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Polis aracına sıkışan diğer polis memuru Emre Tetik (29) de itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Tetik’in durumunun iyi olduğu açıklandı.

RÜZGAR ÇETİN'İN KAZADAN SONRAKİ İLK SÖZLERİ

‘KEMER TAKILI DEĞİLDİ’ SAVUNMASI

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 22,5 yıl hapis istendi - Resim: 1Rüzgar Çetin son sürat makas atarken kamerada

Elleri kelepçeli olarak Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Rüzgar Çetin’in ifadesi memur suçları soruşturma bürosu savcısı İsa Dalgıç tarafından alındı. Çetin, yaklaşık 2 saat süren savcılık sorgusunda pişman olduğunu söyledi. İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği sorgusunda da çok üzgün olduğunu belirten Rüzgar Çetin, “Orta şerit boştu. Oraya doğru manevra yapmak isterken araç kaydı” dedi.

Çetin’in avukatı ise hâkimlikte yaptığı savunmada, hayatını kaybeden polis memurunun emniyet kemerinin takılı olmadığını, kemerin takılı olması durumunda belki de bu kadar ağır sonucun olmayacağını öne sürdü. Avukatının kaza nedeniyle müvekkilinde iç kanama olabileceğini belirterek hastaneye sevk edilmesi talebi de reddedildi. Çetin tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

0.92 PROMİL ALKOLLÜ

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 22,5 yıl hapis istendi - Resim: 2Rüzgar Çetin kimdir?

Karakolda alkolmetreye üflemeyi reddeden Rüzgar Çetin’in kan örneğinden 0.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Trafik dosyasında 28 sicili bulunan Çetin ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak’tan tutuklandı. Bar kavgası, adam yaralama gibi vukuatları olan Çetin 10 yıl önce de bar çıkışı aynı caddede bir kaza yapmıştı.

SİNAN ÇETİN ADLİYEDEYDİ

RÜZGAR Çetin’in adliyeye getirildiği saatlerde yönetmen babası Sinan Çetin de adliyeye geldi. Oğlunun savcılık işlemleri devam ederken merdivenlerde oturarak bekleyen Çetin’i zaman zaman yanına gelen avukatları bilgilendirdi.

‘TRAFİĞİ ÇÖZECEĞİM’ TWEET’İ

Rüzgar Çetin’in mart ayında attığı trafik tweet’i sosyal medyada tartışıldı. Ardından Çetin’in  hesabı kapatıldı.

‘SANA KIYANLAR CEZASINI ÇEKECEK’

ŞEHİT polis İsmet Fatih Alagöz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında tören düzenlendi. Törene Alagöz’ün eşi Özlem, oğlu Metehan (4), kızı Azra Su (2.5) ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP Milletvekili Engin Altay, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meslektaşları katıldı. Tabutun arkasında yürürken asker selamı veren Özlem Alagöz, “Senin kanın yerde kalmayacak. Kocama nasıl kıydılar. O Porsche’li sarhoşlar cezasını çekecek” diyerek gözyaşı döktü. Alagöz’ün cenazesi memleketi Çorum’a gönderildi.

ATANAMAYINCA POLİS OLDU

İsmet Fatih Alagöz’ün Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduğu, atanamayınca 8 yıl önce polisliğe geçtiği ortaya çıktı.