Abone Ol

Rüzgar Çetin kimdir?

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta karıştığı trafik kazasında 1 polis şehit olurken bir polis de yaralandı. Peki Rüzgar Çetin kimdir? İşte Rüzgar Çetin ile ilgili bilinmeyenler..

Rüzgar Çetin kimdir?

İstanbul’da ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, kullandığı otomobille, ekip otosuna çarptı. Kazada Rüzgar Çetin yara almadan kurtulurken, ağır yaralanan 2 polisten biri şehit oldu.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu olan Rüzgar Çetin daha önce yaşadığı olaylarla da sık sık gündeme gelmişti. Hareketli bir gece hayatı olan Çetin, hatta bir dönem ruhsatsız silah taşımaktan da hakim karşısına çıkmıştı.

SOKAK ORTASINDA KANLI KAVGA

Rüzgar Çetin 2013 yılında Propaganda adlı kulüpte, kendi grubundan bir arkadaşıyla ettiği kavgayla da gündeme gelmişti. Ahmet adlı bir gençle tartışmaya başlayan Rüzgar’ı görevliler dışarı çıkarmıştı. Öfkesini yenemeyen Çetin ve “Seni öldüreceğim” dediği iddia edilmiş, ikiliyi kimse ayıramamıştı. Kavga sırasında Rüzgar Çetin’in sağ elinde muşta olduğu gözlerden kaçmamıştı. Ve kanlı kavga gazetecilerin araya girmesiyle bitmişti.


Rüzgar Çetin kimdir? - Resim: 1MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLME KARARI

Yıl 2013…
Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğulları Rafael İndiana Cemil Çetin (21),Orfeo Sinan Çetin (19) ve Rüzgar Çetin (28) hakkında geçen yıl komşuları Onur Karaca’yı darp ettikleri iddiasıyla “kasten yaralama” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

GÜRÜLTÜDEN ŞİKAYETÇİ KOMŞUYU DARP ETTİ

Yıl 2012… Rüzgar Çetin darp ettiği iddiasıyla gündemde…
Sinan Çetin’in İstanbul Beyoğlu’ndaki Plato Film isimli işyerinde gece 01.00 sıralarında çalınan müzikten rahatsız olan komşulardan Onur Karaca, kapıya çıkan Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’e, babaannesinin rahatsız olduğunu, müziğin sesini kısmalarını söyledi. İlerleyen saatlerde gürültülerin devam etmesi ve gece 03.00 sıralarında polis ekibinin işyerine gelmesi üzerine bu defa amcası Ali Karaca ile birlikte yeniden işyerine giden Onur Karaca ve Sinan Çetin’in oğulları Rafael İndiana Cemil Çetin, Orfeo Sinan Çetin ile Rüzgar Çetin arasında tartışma çıktı.

SİNAN ÇETİN KİMDİR?

Sinan Çetin 1953 yılında Van'ın Bahçesaray ilçesinde dünyaya geldi, sanatçı 1970’li yıllarda resim ve fotoğraf alanında amatör çalışmalar yaptı. Sinemaya 1975 yılında Zeki Ökten’in çektiği Hanzo adlı filmde asistanlık yaparak başladı. Daha sonra yönetmen Şerif Gören ve Atıf Yılmaz ile birlikte çalıştı.

1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat tarihi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Baskın ve ardından Halı Türküsü adlı belgeselleri yönetti. 1980 yılında ilk uzun metrajlı filmi Bir Günün Hikayesi ni çekti ve bu film 1982 Antalya Film Festivali'nde En iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Daha sonra peş peşe Çiçek Abbas, 14 Numara, Çirkinler de Sever, Berlin in Berlin gibi ödüllü filmleri yönetti. Bu arada reklam filmleri ve müzik klipleri de yöneten Sinan Çetin, düzene karşı eleştirisini dile getirdiği Propaganda, Komiser Şekspir gibi Liberteryen filmler ile büyük bir gişe hasılatı sağladı.

Sinan Çetin’in kendi filmlerini çektiği Plato film adlı bir şirketi bulunmaktadır. Ayrıca Ayn Rand ve Karl Popper gibi filozofların eserlerini yayınladığı bir yayınevi sahibidir. Sinan Çetin bu yayın evini yakın dostu Atilla Yayla'nın da desteğiyle Liberteryen düşünceyi yaymak amacıyla kurmuştur. Sinan Çetin evlidir ve 4 çocuğu bulunmaktadır.