Abone Ol

Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Şehit polisin eşi şikayetten vazgeçti

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in çarptığı otomobilde şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz şikayetinden vazgeçti.

Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Şehit polisin eşi...

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş’ta ocak ayında lüks marka aracıyla, karşı yönden  gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayda polis memuru Emre Tetik ise ağır yaralanmış, vücudunda kırıklar meydana gelmişti. Kaza esnasında alkollü olduğu öğrenilen Çetin, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

GİDİP ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİLER

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in çarptığı otomobilde  şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz şikayetinden vazgeçti. Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre Adana’da oturan Özlem Alagöz, avukatı Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin ile birlikte Adana Adalet Sarayı’na giderek, “şikayetinden vazgeçtiğine” ilişkin dilekçesini, UYAP’tan davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

ÖNCE YARALI POLİSİN AİLESİ VAZGEÇTİ

Dava açılmasının ardından kazadan yaralı kurtulan polis Emre Tetik, mahkemeye dilekçe vererek 250 bin lira tazminat talep etmişti. Ancak Emre Tetik daha sonra dava dosyasına sunduğu dilekçe ile Rüzgar Çetin hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

"İNSANLARIN TEK DİNİ PARA OLMUŞ"
Tetik’in şikayetinden vazgeçmesi, şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz isyan etmişti. Alagöz, “İnsanların tek dini para olmuş. Ama ben şikayetimi sonuna kadar sürdüreceğim” diye tepki göstermişti.

"EŞİMİN ÇOK YAKIN DOSTUYDU"

Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme: Şehit polisin eşi şikayetten vazgeçti - Resim: 1Rüzgar Çetin kimdir?

Özlem Alagöz, Emre Tetik ile eşinin yıllar boyunca birlikte çalıştıklarını belirterek, “Son iki yıl da hep bir aradaydılar. Aynı yerde görev yapıyorlardı. İş dışında da görüşen iki yakın dostlardı. Ben Emre’nin şikayetinden vazgeçeceğini tahmin etmezdim. Benim eşim şehit oldu ve bir daha geri dönmeyecek. Bu insanların vicdanlarını sorgulamaları lazım. Ben sonuna kadar şikayetimi sürdüreceğim. Kazada eşim şehit olduğu gibi ailem dağıldı. Eşim öldü, ben Adana’ya dönmek zorunda kaldım. Bunlara neden olan bu insan da cezasını çekmelidir.”

İDDİANAMEDE 22,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Çırağan Caddesi’nde Çetin’in en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği önündeki aracı sollamak içinde ani manevra yaparak karşı şeride geçerek, gelen maktül ve müştekinin içinde bulunduğu polis aracına çarptığı ileri sürülüyor. Çetin’in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan" 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.