Abone Ol

Rusya Büyükelçisi Karlov'un muayene tutanağı açıklandı

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un muayene tutanağı açıklandı. Tutanağa göre Karlov’a 11 el ateş edildiği ve bunlardan 9'unun isabet ettiği belirtildi.

Rusya Büyükelçisi Karlov'un muayene tutanağı açıklandı

Milliyet'in haberine göre, Rusya Büyükelçisi'ne Ankara'da katıldığı bir sanat galerisinde suikast düzenlenmesi sonrası bilgiler gelmeye devam ediyor. Karlov, kaldırıldığı hastanede ağır yaralı olarak hayatını kaybederken, suikastı düzenleyen polis Mevlüt Mert Altıntaş, etkisiz hale getirilmişti. Olay sonrası Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölü muayene tutanağı açıklandı.

Polis ekipleri olay sonrası sanat galerisinde inceleme başlatmış ve Rusya Büyükelçisi'ne tam 9 el ateş edildiğini tespit etmişti. Daha sonra hayatını kaybeden Andrey Karlov'un bedeni incelenmişti. Yapılan incelemeler sonucunda Karlov'un vücudunda 11 delik olduğu bunlardan 2'sinin giriş çıkış olabileceği belirtildi. Konu ile ilgili incelemeler devam ediyor. NATO STANDARTLARINDA SİLAH KULLANMIŞ Öte yandan saldırıyı düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın eylemde kullandığı silahın NATO standartlarında olduğu belirtildi. 9x19 kalibre olan ve şarjör kapasitesi 15+1, 18+1 ve 20+1 olarak değişen Canik marka silah olduğu açıklandı. Saldırının ardından polis memuru etkisiz hale getirilirken, ailesinden 3 kişi gözaltına alındı.