Abone Ol

Rus uçakları Türkiye sınırını vurdu: 5 ölü!

Türkiye' nin Suriye sınırında Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Maarat Al -Numan kasabasının Rus uçakları tarafından vurulması sonucu 5 kişi öldü,10 kişi yaralandı.

Rus uçakları Türkiye sınırını vurdu: 5 ölü!

DHA'nın haberine göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye'nin İdlib iline bağlı Maarat el Numan kasabasına dün akşam saatlerinde Rusya'ya ait uçaklardan iki füze atıldı.

Yerleşim yerlerine isabet eden füzeler nedeniyle insanlar, yıkılan binaların enkazlarının altında kaldı. Halk, saldırıdan sonra enkazın altında kalan ölü ve yaralıları çıkarmak için seferber oldu. Suriyeli yerel kaynaklar füzeli saldırıda beş kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını belirtirken; enkazın altından çıkarılan yaralılar otomobil ve kamyonetlerle hastanelere taşındı.


KIZILDAĞ TEKRAR TÜRKMENLERİN ELİNDE

Öte yandan yoğun çatışmaların yaşandığı bölgedeki Kızıldağ tepesine tekrar Türkmen güçleri hakim oldu.

İHA’nın haberine göre, Lazkiye yakınlarında bulunan Bayırbucak bölgesindeki Türkmen dağlarının en stratejik tepelerinden Kızıldağ’ı dün sabah saatlerinde yoğun füze ve top atışlarından sonra ele geçiren Rusya destekli Suriye rejiminin unsurlarını gece Türkmen güçler ablukaya aldı.

Bölgeye Lazkiye'den takviye gönderen Esad rejimine ait 20 araçlık konvoyun Türkmenler tarafından imha edildiği ve Suriye unsurlarına ait iki tank ile bir uçaksavarın ele geçirildiği öne sürüldü. Yaklaşık altı saatlik çatışmanın ardından Türkmenler neredeyse Kızıldağ’ın tamamına hakim oldu.

REJİM TEKRAR BOMBALAMAYA BAŞLADI

DHA, Kızıldağ tepesini kaybeden rejim askerlerinin saat 10.30 sıralarında saldırıya geçerek bölgeyi top atışına tuttuğunu bildirdi.

Patlama sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Son günlerde rejimin karadan, Rusya'nın havadan saldırılarına maruz kalan Kızıldağ, rejim ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor.

Türkiye'ye beş kilometre mesafedeki Kızıldağ, bölgedeki en yüksek dağ olması nedeniyle stratejik önem taşıyor. Kızıldağ, Türkiye sınırına 500 metre mesafede bulunan bölgenin en doğu ucu olan Yamadı'ya kadar atış üstünlüğü sağlıyor. Rejim güçleri bu tepeyi tam olarak ele geçirirse Kızıldağ'dan Yamadı'ya kadar on Türkmen köyünü topçu atışıyla vurabilir.