Abone Ol

Rus Özel Kuvvetleri içindeki gizemli güç: Turan Taburları

Suriye’de IŞİD temizlenerek sular durulurken, ülkede yeni bir savaşçı grubu görüntülendi: “Turan Taburları”.

Rus Özel Kuvvetleri içindeki gizemli güç: Turan Taburları

"Turan Taburları" grubu tipik özel kuvvet yapısında, fakat renkleri Türk mavisi ve kollarındaki peçlerde “Turan” yazıyor.

Savunma-istihbarat.com'dan Tuncer Bahçivan'ın haberine göre; Rus yetkililer böyle bir taburu “Hayır yok öyle bir güç, haberimiz yok” diyerek inkar ediyor.

Ancak kameralar, Turan taburlarını Deyr Ez Zor’da yakalamayı başardı.

Bu güç, Türk coğrafyasından toplama; Kazak, Özbek, Türkmen, Azeri ve Kafkaslardaki Türk azınlık güçlerden oluşuyor. Bunların içinden seçilen savaşçılar 7 aylık bir yoğun eğitimden sonra "Turan Taburları"na katılıyor.

Turan Taburları öldürdükleri teröristlerin fotoğraflarını “Turan” imzalı olarak servis etmeye başladı.

Rus Özel Kuvvetleri içindeki gizemli güç: Turan Taburları - Resim: 1

“Turan” taburları gerçekten Türk kökenlilerden mi oluşuyor, yoksa rakipler üzerinde psikolojik etki yapsın diye mi bu isim takıldı kesin bir bilgi yok.

Turan Taburları yaş ortalamaları 30 ila 50 civarında gerilla savaşlarına katılmış eğitilmiş gizemli askerlerden oluşuyor. Silahları klasik Rus antiterör timlerinin kullandığı silahlar.

Bir Rus askeri uzman, Turan taburlarının son 7 ay içinde bölgeye intikal ettiğini, eğitmenlerinin içinde Türk Bordo bereli ve Özel harekatçı Türklerin bulunduğunuda belirtiyor.

Rus Uzman, IŞİD'in temizlenmesinde en büyük rolün onlarda olduğunun da altını çiziyor.