Abone Ol

RTÜK'ün şok cezasına Bizim Hikaye yapımcısından tepki!

FOX'ta yayınlanan Bizim Hikaye dizisine RTÜK tarafından verilen ‘çocuk istismarı’ cezasına sosyal medyadan tepki yağdı.

RTÜK'ün şok cezasına Bizim Hikaye yapımcısından tepki!

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, yapımcı cephesinden görüştüğü kişinin bu ceza kararına tepkisini köşesine taşıdı.

İsmini vermediği bu kişinin "Bu şartlarda dizi yapmamız zor. Biz hiçbir sorunu anlatamayacağız bu gidişle... Kız makyaj yapıyor, büyümeye özeniyor ve ablası, “Yapma” diyor.

Biz de ailenin sorununu anlatıyoruz. Durumu olumlamıyoruz. Bu yaklaşıma bakılmadan, bir tek sahneye izleyerek ceza verilmesi gerçekten Türkiye’de dizi yapmayı çok zorlaştırıyor. Bu projeler, dünyada milyonlarca insan tarafından izleniyor.”dediğini belirten yazar RTÜK'ün ceza kararını değerlendirdi.

BU ÜLKEDE DİZİ ÇEKMEK ZOR!

RTÜK, ‘Bizim Hikaye’de 18 yaşından küçük bir kızı canlandıran Kiraz karakterinin ‘Aşırı makyaj, dans, erkek arkadaş edinme ve evde erkek arkadaşla parti yapma gibi unsurlarla kadınlaştırıldığı’na karar verdi ve dizide ‘çocuk istismarı’ olduğunu saptadı. Bu cezaya, yapım tarafından büyük tepki geldi.

‘Sorun anlatamayacak mıyız?

Yapımcı cephesi verilen cezaya tepkisini şöyle dile getiriyor: “Bu şartlarda dizi yapmamız zor. Biz hiçbir sorunu anlatamayacağız bu gidişle... Kız makyaj yapıyor, büyümeye özeniyor ve ablası, “Yapma” diyor. Biz de ailenin sorununu anlatıyoruz.

Durumu olumlamıyoruz. Bu yaklaşıma bakılmadan, bir tek sahneye izleyerek ceza verilmesi gerçekten Türkiye’de dizi yapmayı çok zorlaştırıyor. Bu projeler, dünyada milyonlarca insan tarafından izleniyor.”

Yazının tamamı için tıklayın...