Abone Ol

RTÜK'ten Star'a cop ve cinsel organ cezası

RTÜK, Okan Bayülgen’in “Dada”sına 442 bin lira “kabızlık”, “Paramparça” dizisine 442 bin liralık “O. Çocuğu”, “Polis Akademisi Alaturka” filmine de 486 bin liralık “kalça” cezası verdi.

RTÜK'ten Star'a cop ve cinsel organ cezası

Sözcü'den Ali Ekber ERTÜRK'ün haberi şöyle...

Dada’nın 20 Aralık 2015 tarihli programında “kabızlık” konusu işlendi. Programda Bayülgen, “Düşünün ki bir kıza aşık oluyorsunuz. Ondaki vücut hiç kimsede yok. Dünya güzeli ama içi b.k dolu” dedi. RTÜK, “Bu sözlerle kadın bedenini aşağılayan son derece çirkin bir örnek vererek konuyu esprili bir hale getirmeye çalıştığı tespit edilmiştir” diyerek Star TV’ye, oy birliğiyle 442 bin lira para cezası kesti.

“O. ÇOCUĞU” CEZASI
RTÜK, Paramparça dizisi nedeniyle de Star TV’ye 442 bin lira daha ceza kesti. Dizinin 45’inci bölümünde geçen “Nasıl aşağılık adammışın sen! O… çocuğu” ile “Hayvan herif! Ya kusura bakma hayvan herif dedim ama yani yaptığı hayvanlıktan başka bir şey değil” sözler RTÜK’ten ceza aldı. RTÜK bu ifadeleri, “Türkçe’nin düzeysiz ve argo kullanılması” olarak yorumladı ve oybirliğiyle kanal para cezasını kesti.

“COP VE CİNSEL ORGAN”
Star TV’ye, ağır bir para cezası da başrollerini Mehmet Ali Erbil ve Sümer Tilmaç’ın paylaştığı “Polis Akademisi Alaturka” filminden geldi. RTÜK, bu filmlerde geçen diyaloglar nedeniyle Star TV’ye 486 bin lira fatura kesti. Filmde sık sık kadın bedeninin “cinsel obje” olarak yansıtıldığını dile getiren RTÜK, Erbil’in canlandırdığı “Haşmet Hoca” karakterinin gözlerini “Suzan Hoca” karakterinin kalçasından ayırmadığı ifade edilerek, “Haşmet Hoca, ‘ohhh, ohhh’ şeklinde iştah ifade eden sesler çıkarır” tespitine yer verdi. Filmle ilgili RTÜK şu sahneyi de raporuna ekledi:

“Kadın, üzerinde göğsü yarıya kadar açık yatak giysisi olduğu halde kapıyı açar. (Polis adayı) Öğrencinin elindeki copu görünce, yüzündeki korku ifadesi yerini şehvetli bir iştaha bırakır. Kadının, erkek cinsel organına benzettiği copun, savunma aracından zevk aracına dönüşmesi karşısında şaşıran öğrenci, hayretle elindeki copa bakar.”