Abone Ol

RTÜK'ten Hülya Avşar'a ve Seda Sayan'a ceza yağdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Seda ve Uğur'la Artık Susma' nedeniyle Show TV'ye, 'Bir Hülya Avşar Sohbeti' nedeniyle Star TV'ye ceza kesti!

RTÜK'ten Hülya Avşar'a ve Seda Sayan'a ceza yağdı

Show TV'de yayınlanan "Seda ve Uğur'la Artık Susma" isimli programa katılan kişilerin önce isim vermeden, "ünlü bir isim" diye suçlamada bulunulduğunu, daha sonra oyuncu Hale Soygazi'nin adı verilerek, Anayasa'da temel insan hakkı sayılan "özel hayatın gizliliği ilkesi"nin ihlal edildiğini tespitinde bulunulan RTÜK tarafından, bu kapsamda ilgili kanunun, "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz. Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmü gereğince kanala en üst sınırdan ceza verildi.

NE OLMUŞTU?

Seda Sayan ve Uğur Aslan'ın sunduğu Show TV'deki 'Artık Susma' programında Murat Şar (43) adlı kişi bebekken evlatlık verildiğini söyleyip gerçek annesinin Hale Soygazi (67) olduğu imasında bulunmuştu. Sosyal medyada Hale Soygazi için ''Evladını nasıl terk ettin, vicdansız'' yorumları yapılmıştı.