Abone Ol

Ronaldo: Herkes benim seviyemde olsaydı ilk sırada olurduk

Real Madrid'in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Atletico Madrid karşısında alınan 1-0'lık yenilgi sonrasında takım arkadaşlarını hedef alan açıklamalar yaptı.

Real Madrid'de Ronaldo depremi

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan derbi maçının ardından gazetecilere konuşan Ronaldo, bu sezonki performansının sorulması üzerine, "Eğer hepsi benim düzeyimde olsaydı, ilk sırada yer alırdık" ifadesini kullandı.

Medyayı da eleştiren Ronaldo, "İspanyol basınında her yıl çok kötüymüşüm gibi gösteriliyor ama sayılar ve istatistikler hile yapmaz" değerlendirmesini yaptı.

Santiago Bernabeu Stadı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Portekizli futbolcu, performansının düşük olduğuna dair eleştirilere sert çıktı.

Portekizli futbolcu, "Hiçbir takım arkadaşımı ya da kimseyi küçümsemek istemiyorum ama en iyiler olmadığında kazanmak zor. Pepe, Benzema, Bale ve Marcelo ile oynamak benim hoşuma gidiyor. Bu, Jese, Lucas, Kovacic iyi değiller demek değil. Çok iyiler ama..." şeklinde görüş belirtti.

Ronaldo ayrıca, Real Madrid'de bu sezon yaşanan sakatlıklara da değinerek, "Sezon başında kötü hazırlıktan mıdır yoksa başka bir sebepten midir bilmiyorum ama çok fazla sakatlık yaşıyoruz. Bu da bize zarara veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo, “Ronaldo’nun performansı düştü, dolayısıyla Real Madrid de kötü oynuyor eleştirileri beni rahatsız ediyor. Herkes benim seviyemde olsaydı ilk sırada olurduk” şeklinde konuştu.

“Bana İspanya’da aptalca sorular soruyorlar sanki berbat durumdaymışım gibi” diyen Cristiano Ronaldo, “Sayılar aldatmaz, istatistikler hiç bir zaman aldatmaz, bu basit” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözlerine açıklık getiren Ronaldo, Marca gazetesine, “Bununla fiziksel açıdan dedim, oyun olarak değil. Ben hiç bir arkadaşımdan daha iyi değilim” açıklamasını yaptı.

BENZEMA, BALE VE MARCELO OLMAYINCA İŞLER DAHA ZOR

Sakat oyuncuların yerine oynayan yedekleri de eleştiren Ronaldo, “Hiç bir futbolcuyu küçük görmüyorum ama en iyiler olmayınca işler zor oluyor. Karim, Pepe, Marcelo, Bale eksik.. ve bu zor. Bu demek değil diğerleri kötü oynadı ama en iyi oyuncular olmazsa takımı etkiliyor. Karim, Bale ve Marcelo ile oynamak hoşuma gidiyor, olmayınca işimiz zor. Sezon boyunca hissediliyor. Danilo kötü oynadı demek değil bu, mesela Atletico’ya karşı en iyisiydi. Ama sezon boyunca Marcelo olmazsa hissediliyor.” ifadelerini kullandı.

Ligde Barcelona’nın 9 puan gerisinde olmanın kendilerini moral olarak olumsuz etkilediğini itiraf eden Cristiano Ronaldo, kazanma ihtimalleri daha yüksek olan Şampiyonlar Ligi’ne daha fazla motive olduklarını sözlerine ekledi.
Cihan CİHAN