Abone Ol

Rock and Roll Hall of Fame 2020 adayları açıklandı

Rock and Roll Hall of Fame 2020 adaylıkları belli oldu. Bu adaylar listesinin arasında The Notorious B.I.G, Whitney Houston, Kraftwerk, Soundgarden, Nine inch Nails, MC5, Judas Priest, Motörhead ve Thin Lizzy gibi tanınmış müzik isimleri öne çıkıyor.

Rock and Roll Hall of Fame 2020 adayları açıklandı

Sertsesli.com'da yer alan habere göre, Bu ödül töreni için her grup veya müzisyen yarışmaya dahil olamıyor. Çünkü bir müzisyenin ya da grubun adaylık kazanabilmesi için ilk albümü üzerinden 25 yılın geçmesi kuralı bulunuyor. Ödül için The Notorious B.I.G bu kriteri yerine getirdiği ilk yılında adaylık hakkını kazandı.

Bir diğer gruplardan Kraftwerk altı, MC5 beş, Nine Inch Nails ve Depeche Mode ise üçüncü defa aday oldu. Geçen sene Rock and Roll Hall of Fame’e Radiohead, The Cure, Janet Jackson, Stevie Nicks, Roxy Music, Def Leppard ve The Zombies gibi isimler seçildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Törende fazla gazeteci, tarihçi, sanatçı ve müzik endüstrisinden ismin kimlerin kazanacağını seçeceği oylama sürecine dinleyiciler de rockhall.com adresinden katılabiliyor.

Rock and Roll Hall of Fame 2020 aday listesi:
Pat Benatar
Dave Matthews Band
Depeche Mode
The Doobie Brothers
Whitney Houston
Judas Priest
Kraftwerk
MC5
Motörhead
Nine Inch Nails
The Notorious B.I.G.
Rufus featuring Chaka Khan
Todd Rundgren
Soundgarden
T.Rex
Thin Lizzy