Abone Ol

Rıfat Serdaroğlu: Eylül sonu ya da Ekim gibi partinin resmi başvurusunu yapabiliriz

‘Çoban Ateşi’nin kurucusu ve lideri eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumun 1919 koşullarından daha kötü olduğunu ve yeniden imar etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Eylül sonu ya da Ekim gibi partinin resmi başvurusunu yapabiliriz

(Turkiyegundemi.com Özel Haber)

Serdaroğlu, “AKP’yi Türkiye’nin başından demokratik yolla uzaklaştırmak için  merkez sağda,  merkezde merkez sola  açık olan bir parti kurmak istiyoruz” dedi.  

Eylül sona ya da Ekim ayında partinin resmi başvurusunu yapabileceklerini belirten Serdaroğlu, ilk kongrenin ardından partinin gençlerden ya da kadınlardan bir genel başkan seçerek işe koyulacağını belirtti.

DYP ve ANAP dönemlerinde aktif siyasette yer alan eski milletvekili ve bakanlık görevlerinde bulunan Rıfat Serdaroğlu, Türkiye Gündemi’ne kuracakları siyasi partiye ilişkin şu bilgileri verdi.

“Partinin adı ‘Çoban Ateşi’ olmayacak”

Partinin adı ‘Çoban Ateşi’ olmayacak. Platform olarak bu adla çalışıyoruz. Kurtuluş savaşı başladığında iletişim bugünkü gibi değil, köylülerin Kurtuluş Savaşına katılmaları için her akşam birer çoban ateşi yakılır ve köyden köye haberleşme sağlanırmış. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu 1919 şartlarından daha kötü olarak görüyoruz ve bu nedenle ‘Çoban Ateşi ‘adını koyduk. Platform olarak bir senedir Türkiye’yi dolaşıyoruz çoğumuz siyasetçiyiz.

“AKP’yi demokratik yoldan uzaklaştırmak için”

Şu ana kadar 64 ilde teşkilatlandık, resmi olarak başvuruda bulunmadık. Tahmin ediyorum, Eylül sonu ya da sonbahar da olur. AKP’yi Türkiye’nin başından demokratik yolla uzaklaştırmak için merkez sağda,  merkezde, merkez sola açık olan bir parti kurmak istiyoruz.  Üyelerin etkili olduğu genel merkez sultasının olmadığı bir parti kurmak istiyoruz.

Şu anda partinin önderliğini ben yapıyorum ama resmen kurulduktan ve ilk kongresini yaptıktan sonra kendi içinden gençlerden- kadınlardan bir lider çıkaracak.

“Anayasa’nın ilk 6 maddesine inanan herkesi davet edeceğiz”

Partinin ismini şimdilik gizli tutuyoruz.  Hedefimiz Türkiye’yi 1919 Kurtuluş Savaşı şartlarından çıkarıp yeniden imar etmek ve kendi çizgisini döndürmek.  Ulus devlet yapımızdan asla taviz veremeyiz. Anayasanın ilk 6 maddesine inanan herkesi bu harekete davet edeceğiz. Atatürkçü, laik, Cumhuriyetçi, demokrat, hukuk devletinden yana parlamenter sistem belki çift Meclis olabilir. Hazırlık yapıyoruz yaklaşık bin kişilik bir toplantı yapacağız, orada bunların hepsi karara bağlanacak.

(Turkiyegundemi.com Özel Haber)