Abone Ol

Rıfat Serdaroğlu: Ankara ve İstanbul’a da sıra gelebilir

Sonbahar aylarında partileşme sürecine girecek olan ‘Çoban Ateşi’ oluşumunun lideri, eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu, CHP’nin bu tür demokrasi dışı davranışlar karşısında suskun kalmasının doğru olmayacağını ifade ediyor.

Rıfat Serdaroğlu: Ankara ve İstanbul’a da sıra gelebilir

Sonbahar aylarında partileşme sürecine girecek olan ‘Çoban Ateşi’ oluşumunun lideri,  Adalet Partisi (AP), Doğru yol Partisi (DYP) ve Anavatan Partisi (ANAP)’n de siyaset yapan eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu,  CHP’nin bu tür demokrasi dışı davranışlar karşısında suskun kalmasının doğru olmayacağını ifade ediyor.

(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi Özel Haber)  

Sonbahar aylarında partileşme sürecine girecek olan ‘Çoban Ateşi’ oluşumunun lideri, eski milletvekili ve bakanlık görevlerinde bulunan Rıfat Serdaroğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van, Mardin Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasını demokrasi dışı davranış olarak nitelendirdi.

CHP’nin bütün ülkenin değerleri teker teker koparılırken bu tip demokrasi dışı davranışlar yapılırken suskun kalmasını üzüntüyle karşıladığını belirten Serdaroğlu,  ‘ Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarına sıra gelecek söylentileri var’ sorusuna, “Ankara ve İstanbul’a da sıra gelebilir;  eşkıyanın sabahtan akşama ne yapacağı belli olmaz” yanıtı verdi.

CHP’den demokrasi dışı davranışlara karşı suskun kalamayacağına dikkat çeken Serdaroğlu, ‘ Türkiye Gündemi’nin belediye başkanlarının görevden alınarak yeniden kayyıma devredilmesiyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türkiye Erdoğan’ın, Süleyman Soylu’nun çiftliği değil”

Hükümetin yaptığı doğru bir iş değil, bu görevden almalar doğru değil. Bu insanlara aday olabilirsin diye Cumhuriyet savcılıklarından temiz kağıdı verilmiş ve ilçe seçim kurulu da adaylıklarını kabul etmiştir. Türkiye bir hukuk devleti ise haklarında kesinleşmiş bir mahkeme kararı varsa o zaman görevden alabilirsiniz. Türkiye bir çadır devleti,  çöldeki Bedevilerin yönettiği yer falan değil. Türkiye, Tayyip Erdoğan’ın, Süleyman Soylu’nun çiftliği değil.

“Birileri de o zaman, ‘Sen de FETÖ ye aldın sistemin karnına soktun’ der

İnsanları itiyorsunuz,  bu insanları itmeyeceksin. Bu insanların içinde teröre bulaşmış olabilir ama bunun yolu hukuk devletinde yargı kararından geçer. Sen tayin edemezsin bu PKK’ya yardım ediyor diye. O zaman birileri de dönüp der ki; sen de FETÖ yü aldın sistemin karnına soktun, Menzilcileri,  El Nusra’yı destekliyorsun, bu olmaz.  Böyle olursa hukuk devletini yaşatamayız. Yaptıkları fevkalade yanlıştır, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne aykırıdır.

(Ankara, İstanbul belediye başkanlarına sıranın geleceği söyleniyor. Olabilir mi sorusuna)Eşkıyanın sabahtan akşama ne yapacağı belli olmaz. Bunlar Ankara Belediye Başkanını, İstanbul belediye başkanını da alabilirler, yasal yetkileri var ama bunların hesabını veremezler.  Bizim mücadele etmek için yola çıkışımızın temel nedenlerinden biri de bu.

Her şeyi yapabilirler artık. Bizim milleti ayağa kaldırmak için çabamız var. CHP’nin Cumhuriyetin değerli bir kurumu olduğuna inanıyorum. CHP’nin bütün ülkenin değerleri teker teker koparılırken bu tip demokrasi dışı davranışlar yapılırken suskun kalmasını çok üzüntüyle karşılıyorum. Fazıl Say tek başına gidiyor Kaz dağlarına. CHP olarak bunun 40’da birini yap kardeşim, milletin dikkatini çek. AKP başta türlüsüne anlamaz.

(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi Özel Haber)