Abone Ol

Reza Zarrab davasının seyrini değiştirecek kara liste detayı

Amerika'da devam eden Reza Zarrab davasında ortaya çıkan kara liste detayı davanın seyrini değiştirebilir.

Reza Zarrab davasının seyrini değiştirecek kara liste detayı

Halkbank’ın 2014 yılında, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi’ne (OFAC) Reza Zarrab’ın da İran’a karşı yaptırımlar için oluşturulan kara listeye alınması için uyarıda bulunduğu bildirildi.

Tutuklu olarak yargılanan Hakan Atilla'nın avukatı mahkemede paylaştığı bilginin davanın seyrini değiştirebilecek bir etkiye sahip olabileceği ifade ediliyor. Öte yandan, davada kritik bir gelişme daha yaşandı. Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen'ın yarınki duruşmada şahit olarak dinlenmesine karar verildi.

ABD’nin İran’a karşı yaptırımlarını delme davasında dün de ifade vermeye devam eden davanın İran asıllı Türk tanığı Reza Zarrab’ın çapraz sorgusunda kritik detay...
Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davada, Atilla’nın avukatlarından Victor Rocco, 2014 yılında Zarrab’ın OFAC’ın yaptırımlar listesine alınması için Halkbank’ın uyarıda bulunduğunu bildirdi.

1.5 yıldır devam eden Zarrab davasında taşları yerinden oynatabilecek olan bu gelişme, davanın hakimi Richard Berman’ın jüriyi duruşma salonuna almadan önce, OFAC’tan gelecek olan tarafların şahitlerine yaptıkları karşılıklı itirazların tartışıldığı ön oturumda gerçekleşti.

SAVCILIK İLE SAVUNMA ARASINDA ‘ŞAHİT’ TARTIŞMASI

Başsavcılık daha önce mahkemeye verdiği listede, OFAC’tan üç kişinin şahitlik yapacağını belirtirken, savunma makamı ise OFAC’tan emekli bir ismi çağıracaklarını duyurmuştu. Savcılık ise savunmanın şahidinin kurumdan emekli olduğunu ve yasalardaki güncel gelişmeleri bilmediğinden tanıklık yapamayacağını ileri sürüyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız.