Abone Ol

Reuters'e konuşan AKP'ye yakın kaynak: 23 Haziran'dan çok umutlu değilim

Reuters'e konuşan AKP’ye yakın bir kaynak 23 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin, “Bir ay önceye göre daha iyi durumda değiliz. Dürüst olmak gerekirse çok da umutlu değilim” diye konuştu.

Reuters'e konuşan AKP'li: 23 Haziran'dan umutlu değilim

Gazeteci yazar Murat Yetkin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK’nın tartışılan kararıyla 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimini yine CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağını anlarsa, yaptırmamaya, iptal ettirmeye çalışır mı?” sorusuna yanıt aradı.

“Erdoğan bunu deneyebilir, ama denese bile başarması artık o kadar kolay olmayabilir” diyen Yetkin, bu yorumuna gerekçe olarak “Türkiye’de siyasi rüzgârların yönü YSK kararının açıklandığı 6 Mayıs’tan bu yana hızla değişmeye başlamasını” gösterdi.

“Muhtemelen Erdoğan-Bahçeli ikilisinin aksine, YSK kararının muhalefet partilerinde yol açtığı moral bozukluğu bir saat içinde yerini moral üstünlüğe bıraktı.

AK Parti adayı Binali Yıldırımın adeta yüzünden düşen bin parça ifadesine rağmen, galibiyeti elinden alınmış Ekrem İmamoğlu, “Yine kazanacağız” diyerek şen şakrak kürsüye çıktı, halka hitap etti” değerlendirmesinde bulunan Yetkin, “yetkinreport“ta yayınlanan yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“İki konuda AK Parti planlarının geri teptiği gözlendi. Birincisi, CHP ve İYİ Parti arasını HDP ile açma planıydı. Tutmadı.

İYİ Parti lideri Akşener 7 Mayıs Meclis Grubu hitabında, YSK kararını “utanç” verici olarak niteledi ve İmamoğlu’na tam desteğini tekrarladı.

İkincisi, tam da YSK kararından birkaç saat önce hükümetin yasa dışı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukat görüşüne yıllar sonra, 2 Mayıs’ta izin verildiğinin açıklanmasıyla HDP’nin muhalif saflardan kopacağı beklentisiydi. HDP tam tersine, 31 Mart tutumlarından herhangi bir değişiklik olmayacağını açıklayıp YSK kararını sert dille kınadı.”