Abone Ol

Reina katliamını yapan terörist oğlunu kime teslim etti?

Ortaköy'de yılbaşı gecesi, Reina'ya saldırarak 39 kişiyi öldüren saldırgan, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen operasyonla yakalandı.

Reina katliamcısı oğlunu kime teslim etti?

Saldırganın 1983 doğumlu Özbekistan vatandaşı olduğunu ve Türkiye'ye yasadışı yollardan giriş yaptığı açıklandı.

Afganistan’da eğitim aldığı belirtilen ve 4 dil bilen teröristle birlikte 2 insansız hava aracı ve 197 bin dolar da ele geçirildi.

Saldırganın erkek çocuğuyla birlikte olduğunu değerlendirdiklerini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bu akşam çocuğu yanında değildi. Kız çocuğu annesiyle birlikte, erkek onun yanında diye değerlendiriyorduk fakat bu akşamki operasyonda yanında değildi" dedi.

Saldırganın yakalandığı operasyon hakkında SuperHaber'e önemli değerlendirmeler yapan Metehan Demir de tam bu noktaya dikkat çekti.

Metehan Demir, saldırganın yalnız olmadığı görüşünü paylaşarak, "Çocuk evde yoksa büyük olasılıkla terörist birileriyle irtibata geçerek, oğlunu yanından uzaklaştırmış olabilir. Bu bile teröristin yalnız olmadığını bir kere daha teyid ediyor." ifadelerini kullandı.


İşte SuperHaber yazarı Metehan Demir'in o açıklamaları;

"Türkiye'de art arda yaşanan terör olaylarının sorumlularının net olarak belirlenememesi bu eli kanlı alçak yapıların yeni eylemler yapmasına bir tür motivasyon oluyordu.

Ancak bu son operasyon ile 39 kişinin hayatına kasteden Reina saldırganının yakalanması, bu tip terör örgütlerine Türkiye'nin artık şakasının olmadığını göstermesi açısından önemli bir caydırıcı örnek teşkil ediyor.

Şüphesiz ki burada Emniyet ve istihbarat birimlerine titiz çalışmalarının hakkını vermek gerekir.

Zaten önemli olan, devlette güvenliği sağlayan kritik birimleri eleştrirken doğru yaptıklarında da onları alkışlamasını bilmektir. Bugün de bunu yapmalıyız.

Ayrınca üzerinde dikkat çekici biçimde 197 bin dolar ile yakalanan saldırganın para bağlantıları da zamanla ortaya çıkacaktır.

POLİS KONUYU SOĞUTUP SICAK TAKİP YAPTI

Gelen bilgilere göre, Emniyet günlerdir bilinçli olarak konuyu gündemden düşürüp perde arkasında ise sıcak bir takip içerisindeydi.

Birden fazla ikametgahındaki hareketliliği tespit edip, önceden bazı gözaltılar da gerçekleştirmişti.

Kontrol altında tutulan hedefin, daha önce de ele geçirilebileceği, ancak bu bağlantıların takip edilerek ortaya çıkarılması amacıyla operasyonun bekletildiği konuşuluyor.

Şimdi asıl süreç başlayacak. Bu Özbek kökenli teröristin DAEŞ (IŞİD)'le bağlantısı olduğu yönünde kuvvetli belirtiler var. Ancak eğitimi, saldırıdaki profesyonelliği ve diğer eylemlerden farklı olarak izlediği terör taktikleri, bu teröristle ilgili daha dikkatli düşünülmesi gerektiğini gösteriyor.

Şüphesiz ki o gece bu eylem sadece bir eğlence merkezine yapılmakla kalmadı, toplumun hassas tartışma konularının da fitilini ateşledi.

Bugün Türkiye'de terör örgütü olarak eylemlerde; PKK ve DAEŞ ön plana çıksa da şüphesiz ki ülke genelinde, diğer bazı terör örgütleri ve diğer yabancı servis faaliyetlerinin de gözardı edilmemesi gerekir.

TERÖRİST OĞLUNU KİME TESLİM ETTİ?

Bu nedenle, yakalanan teröriste dair şu noktalara dikkat etmek lazım; teröristin yanında olduğu iddia edilen oğlu evde bulunamadı. Birkaç günden beri bu tür haberler yer alıyordu medyada.

Çocuk evde yoksa büyük olasılıkla terörist birileriyle irtibata geçerek, oğlunu yanından uzaklaştırmış olabilir. Bu bile teröristin yalnız olmadığını bir kere daha teyid ediyor.

VERECEĞİ İFADE KRİTİK

İfadesi, eğer kendisi terör eğitimideki kadar profesyonel değilse ve bazı şeyleri saklamayı başaramazsa çok önemli detaylar içerecek.

Yanındakilerin kim olduğundan, bir yıl boyunca irtibatta bulunduklarına... Reina'da, baskın gecesinin öncesi, olay anı ve sonrasında birilerinden yardım alıp, almadığına... Örgütün başta uyuyan hücrelerinin, eylem hazırlığı yapıp, yapmadığından, nerede eğitim gördüğüne dek birçok merak edilen nokta, umalım ki ifade ile aydınlansın.

Fakat yabancı servis parmağı endişesinden hareketle, teröristin arkasındaki, hemen ulaşabileceğimiz bir yapı olmayacaktır.

Bu tip örgütler, genelde 2-3 çember dışarıdan farklı kimliklerle süreci yönetirler...

Uzun lafın kısası, Türkiye'de hazır ipin ucu yakalanmışken ilk defa birbirimizi yemeden, kavgalarımıza ara verip, hayatımızı, huzurumuzu ve geleceğimizi korumak için önümüzdeki bu tehditlere karşı birlikte hareket etmeliyiz."

(SuperHaber)