Abone Ol

Regaip kandili hangi gün?

2018 Regaip kandili hangi gün? İşte Regaip kandili hakkında bilinmesi gerekenler.

Regaip kandili hangi gün?

Regaip Kandili ne zaman? sorusunun yanıtını arayan duyarlı vatandaşlar için Diyanet'ten tarih açıklaması geldi. Peki bu sene Regaip Kandili hangi güne denk geliyor? Dini kültürümüzün önemli geleneği ola ve tasavvvufta da adı geçen Regaip Kandili'nde nasıl ibadet edilir, ne yapılır? İşte tüm detaylar...

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların müjdecisi 2018 Regaip Kandili ne zaman? Müslümanların en önemli dini günlerinden biri olan Regaip Kandili 2018 yılında mart ayında yaşanacak. Manevi duygularımızı gözden geçireceğimiz ve tövbeler edeceğimiz Regaip Kandili ihsan gecesidir. Posta'nın haberine göre bu özel günde ibadetlerini yerine getirmek isteyenler için Diyanet 2017 -2018 dini günler takvimine göre Regaip Kandili'nin 2018 yılında 22 Mart Perşembe gecesi olacağını açıkladı. Peki Regaip Kandili'nde nasıl ibadet edilir, neler yapılır?

2018 REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip Kandili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Mart ile 22 Mart'ı bağlayan gece idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşların merak ettiği 2018'in diğer Kandil günleri ise şu şekildedir:

13 Nisan 2018 Cuma günü Miraç Kandili
30 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili
19 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili
19 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır

REGAİP KANDİLİ NEDİR

Arapça bir kelime olan Regaib kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib'in aslı budur.

REGAİP KANDİLİNDE NASIL İBADET EDİLİR NE YAPILIR

Regaip kandilinde oruç tutmak çok faziletli bir nafile ibadettir.Bu oruç farz olmayıp sünnettir. Regaip Kandili orucu bir gün sonrada tutulabilinir veya öncede tutulabilinir. dikkat etmeniz gereken bir diğer husus orucu tek gün tutmamanızdır. Regaip Kandili orucu perşembe ve cuma günü olarak iki gün tutmalısınız. Regaip kandiline özel bir oruç yoktur. Bu oruç farz olmayıp sünnettir. Bugün oruç tutanlara 1 yıl oruç tutmuş sevabı verilir. Bu oruca geceden niyet etmek gerekir.