Abone Ol

Rasim Ozan Kütahyalı polis zoruyla mahkemeye götürüldü

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında duruşmalara katılmadığı için yakalama kararı çıkarılmıştı. Kütahyalı bugün polisler tarafından mahkemeye götürüldü.

Rasim Ozan Kütahyalı polis zoruyla mahkemeye götürüldü

Beyaz TV'de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, Rasim Ozan Kütahyalı, ırkçı ve belden aşağı ifadeleri ile Boşnaklar’a hakaret etmişti.

"Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında duruşmalara katılmadığı için yakalama kararı çıkarılmıştı.

Odatv'nin haberine göre Kütahyalı bugün polisler tarafından mahkemeye götürüldü.

“BENİM ÖZELLİKLE BOSNA'YA VE BOŞNAKLARA KARŞI ÖZEL SEMPATİM VARDIR”

Mahkemede ifadesi alınan Kütahyalı, programdaki skandal sözlerini şöyle savundu:

“Programda bana bir şaka yapılmıştı, Ahmet Çakar ‘ben bir çıkayım Rasim'i kusturayım’ dedi. Ben de o sırada dışarıdaydım, etrafıma bir sürü arkadaşım toplandı. O sırada ekşi sözlükte böyle bir şey duymuşlar, onu bana söylediler, sonradan ekranda bunu söyledim, hiç bir kastım yoktu, ondan sonra da özür diledim, kamuoyuna çok detaylı bir özür açıklaması yaptım.

Bu sebeple 20 aydır ekrandan uzağım, dolayısıyla çok ciddi bir sosyal ceza yaptırımı çekmiş durumdayım, tüm gelirimi kaybettim, aile durumum zora düştü, çok üzüldüm. Benim özellikle Bosna'ya ve Boşnaklara karşı özel sempatim vardır, hayatımda en çok gittiğim şehir Saraybosna'dır, Bosna tarihinin ve Aliya İzzetbegoviç'in hayatını gün gün bilen bir insanım.

Bu olaydan sonra kendime çok kızdığım için özellikle Boşnak vatandaşlarımızın yaşadığı Bayramyeri Mahallesine gittim, orada bana hiçbir tepki olmadığını gördüm. Bilakis Boşnak kardeşlerimizin sevgisi ile karşılaştım.”

“HAKİMİN BANA KARŞI SİYASİ BİR KARŞITLIĞI VARSA BUNU SİYASİ YOLLARLA İFADE ETMELİDİR”

Kütahyalı savunmasını şöyle sürdürdü:

“Eğer beni savcılık cinayetle suçlasaydı, bu suçlamadan daha az üzülürdüm. Benim için Bosna halkı çok önemlidir, benim hassas olduğum bir konudur, çok adaletsiz bir suçlamadır, ona öfkeliyim. Ayrıca dediğim gibi bu olayın şahitleri Sinan Engin, Ahmet Çakar, Ertem Şener, Abdulkerim Durmaz'dır. Sinan Engin mahkeme aşamasında tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum, sayın mahkeme hakimi ısrarla dinlemek istemiyor, hakim bey benim avukatıma ‘benim Rasim'e kafamda vereceğim ceza bellidir, Rasim gelsin’ demiş. Bu durumun adaletsizliğini ifade etmek istiyorum, ben siyasi sebeplerle bana düşmanlığı anladım ama lütfen bu işe Boşnak halkını karıştırmasınlar. Benim burada kötü niyetim olmadığını Boşnak kardeşlerim biliyorlar, siyasi düşmanlığı anlarım ve saygı da duyarım ama bu düşmanlığa Boşnak kardeşlerimizi vasıta kılmalarını ahlaka ve adalete aykırı buluyorum.

Türkiye'de nefret suçu sözünü popülerleştirmiş bir gazeteciyim. Benim hakkımda olmadık yerden bir suçlama olduğu için çok tepkiliyim, bana her şey söylenebilir ama ırkçılık suçlaması yapılamaz, benim sözlerimde kasıt olmadığını her adaletli insan görecektir, benim ki sadece bir ekran kazasıdır.

Sinan Engin'in dinlenmesini özellikle istiyorum, çünkü savcılıkta da Sinan Engin dinlenmemiştir, Abdulkerim Durmaz, Ertem Şener ve Ahmet Çakar'ın da dinlenmesini talep ediyorum, beni yargılayan sayın mahkeme hakimi ile ilgili CHP'nin Akçokaca belediye başkan adayı olduğu yönünde internette çok sayıda haber vardır, bunları mahkeme hakimi tekzip etmemiştir. Bu haberler halen durmaktadır, eğer mahkeme hakiminin bana karşı siyasi bir karşıtlığı varsa bunu siyasi yollarla ifade etmelidir. Türk Adalet sistemimizin bu amaçla vasıta olarak kullanmamalıdır, bu durumun adalete aykırı olduğuna inanıyorum. Yüce yargımızdan adalet talep ediyorum, suçlamayı asla kabul etmiyorum.”

Beraatini talep eden Kütahyalı, “Mahkeme hakkımda mahkumiyet hükmü kurması halinde Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını kabul etmiyorum, bu benim için bir onur meselesidir” dedi.