Abone Ol

Ramiz Dayı'nın Ezel'den neden ayrıldığı ortaya çıktı!

Ezel'in Ramiz Dayı'sı Tuncel Kurtiz, dizinin yayınlanan son bölümünde hayranlarını üzdü.

Ramiz Dayı'nın Ezel'den neden ayrıldığı ortaya çıktı!

Ezel'in Ramiz Dayı'sı Tuncel Kurtiz, dizinin yayınlanan son bölümünde hayranlarını üzdü. Bir çatışmanın ortasında kalan Ramiz Dayı, aldığı kurşun yarasıyla hayatını kaybetti.

Ancak Kurtiz'in canlandırdığı karakterin ölümüne senaristlerin değil, bizzat oyuncunun kendisinin karar verdiği öğrenildi. Usta oyuncu, bir süredir kalbindeki problem yüzünden çekimlerde sıkıntı yaşıyordu.

İŞTE RAMİZ DAYI'NIN ÖLDÜĞÜ O SAHNE -VİDEO-

İKİ KEZ STENT TAKILMIŞTI

2007 yılında kalbine stent takılan Kurtiz, yoğun iş temposu yüzünden sık sık rahatsızlanıyordu. 75 yaşındaki oyuncuya bir süre önce ikinci kez stent takıldı.

Her sabah hastaneye uğrayıp rutin kontrollerini yaptırdıktan sonra sete giden Kurtiz, yorgun düşünce dizinin finaline 8 bölüm kala yapımcıdan 'Ramiz Dayı' karakterinin diziden çıkarılmasını rica etti.

WILDE İLE BAŞLADI CANSEVER'LE BİTİRDİ

Önceki akşam yayınlanan bölümde ezeli düşmanı Kenan Birkan'ın adamlarıyla girdiği çatışmada vurularak öldürülen Tuncel Kurtiz'in canlandırdığı Ramiz Dayı, sadece delikanlılığıyla değil, dizide okuduğu şiirlerle, anlattığı hikâyelerle ve söylediği özlü sözlerle de efsane oldu.

Ramiz Dayı'nın Ömer'i, yapılan ihaneti karşılıksız bırakmaması için yetiştirmeye başladığı sahnelerde okuduğu Oscar Wilde'ın "Reading Hapishanesi Baladı" ile başladığı edebi söylemleri, Shakespeare'in Hamlet'inden bir sonesi ve Mevlânâ'nın "Etme" şiiri ile devam etti.

Her bölümde söylediği sözlerle hayranlarının sayısını artıran Ramiz Dayı, diziden ayrılmadan önce finali ise Edip Cansever'le yaptı. Cansever'in "Ben Ruhi Bey Nasılım" şiirinden bir pasajla diziye veda etti...

DAYININ SON ŞİİRİ

Gömdüm hepsini geliyorum
İnsan yaşıyorken özgürdür
Yaklaştım iyice geliyorum
Her insan biraz ölüdür
Biz de biraz ölüyüz
Ölüler ki bir gün gömülür
İçimizdeki ölüler
Dışımızdaki ölüler
İnsan yaşıyorken özgürdür
İnsan yaşıyorken özgürdür
İnsan yaşıyorken özgürdür

RAMİZ ÖLDÜ, ÖZLÜ SÖZLERİ YAŞAYACAK

Ramiz Dayı'nın dizi boyunca söylediği aforizmalar yani özlü sözler de dillere destan oldu. İşte o özlü sözlerden bazıları:

- Bazen yaşamak için öldürmek zorundasın. Bazen yaşamak için içindeki sevgi seni öldürmeden sen onu öldürmek zorundasın.
- Portakalı soymadan içinin iyi olmadığını anlayamazsın.
- Yani diyeceğim o ki şimdi sen güçlüsün, gençsin, vurup bana beni yere yıkarsın, dua et ki o iş orada bitsin. Çünkü iş orada bitmezse vurup beni yıkamazsan, yere, boyuna poşuna, gelmişine geçmişine bakmam bu işi ben başlattım bitirmeden bırakmam.
- Yemin etmeden bir daha düşün, çünkü sadakatle başlayan her şey ihanetle biter.
- Hesap görmek, hesap etmekten zordur yeğenim.
- Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur.
- Bazen hayat seni öyle zorlar ki yeğenim yolun başında kimdin, unutursun.
- Bazen öyle acır ki için, değiştin sanırsın. Şimdi dersin, şimdi her şeyi yapabilirim...