Abone Ol

Qatar Airways 2022'ye kadar FIFA'nın ana sponsoru... 2018 Dünya Kupası ne olacak?

Qatar Airways’in 2022'ye kadar sürecek olan eşi benzeri görülmemiş bir sponsorluk paketi kapsamında FIFA'nın Resmi Ortağı ve Resmi Havayolu olacağı bugün duyuruldu.

Qatar Airways 2022'ye kadar FIFA'nın ana sponsoru

Dünyadaki en büyük spor etkinliği sponsorluğu olan bu ortaklık, aynı zamanda Qatar Airways’in tarihindeki en kapsamlı ortaklığı da temsil ediyor.

Qatar Airways’in önümüzdeki yıllarda sponsor olacağı etkinlikler arasında Rusya'da düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası™, FIFA Konfederasyonlar Kupası ve Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası™ bulunuyor.

Qatar Airways’in önümüzdeki yıllarda sponsor olacağı etkinlikler arasında 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası, Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, FIFA Kadınlar Dünya Kupası ve Qatar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası yer almaktadır.

FIFA Resmi Ortağı olarak Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker şöyle konuştu: "Qatar Airways, sporun dostane rekabet ruhuyla insanları bir araya getirme gücünün farkındadır.  Dünyadaki en popüler spor turnuvası olan FIFA Dünya Kupasının yönetim birimi olarak FIFA, futbolun popülaritesini somutlaştırmaktadır ve bu da onu Qatar Airways için ideal bir ortak haline getirmektedir. "Qatar’da gururla düzenleyeceğimiz 2022 FIFA Dünya Kupası'na kadar önümüzdeki iki müsabaka sürecinde taraftarlarla zaferleri kutlayacağımız, oyuncuların performanslarından ilham alacağımız ve her maçın heyecanına ortak olacağımız anları dört gözle bekliyoruz."

Qatar Airways, önümüzdeki iki FIFA Dünya Kupası etkinliğinde kapsamlı pazarlama ve marka haklarına sahip olacaktır ve turnuva başına iki milyardan fazla kişiye ulaşmayı beklemektedir. Havayolu ayrıca, FIFA U-20 Dünya Kupası, FIFA Futsal Dünya Kupası ve dünyadaki en büyük online oyun turnuvası olan FIFA İnteraktif Dünya Kupası gibi etkinliklerde de hazır bulunacaktır.

Bugün yapılan duyuru, Qatar Airways’in dünyadaki başlıca spor kulüpleri ve etkinliklerindeki sponsorluk stratejisini genişletmektedir. Bunların arasında FC Barcelona ve Suudi Arabistan'lı AL-Ahli FC'nin yanı sıra Paris ve New York'taki Formula E yarışları, yakın zamanda Doha'da gerçekleştirilen UCI Road Dünya Şampiyonası ve uzun zamandır süren Qatar Total ve ExxonMobil Tenis Turnuvaları'ndaki sponsorluk destekleri bulunmaktadır.

Yeni ortaklık hakkında konuşan FIFA Genel Sekreteri Fatma Samoura şöyle konuştu: "FIFA, dünyada en hızlı büyüyen havayolu olan Qatar Airways ile çalışmaktan dolayı çok memnun. Sektördeki ilkleri ortaya koymasıyla bilinen Qatar Airways Körfez bölgesinde gerçekleştirilecek ilk Dünya Kupası 2022 Qatar Dünya Kupası için hazırlanan FIFA için ideal bir ortaktır. Dünyanın çeşitli yerlerinde FIFA etkinliklerini ve futbol organizasyonlarının tanıtımlarını yapmak için Qatar Airways ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

İsviçre Kanunlarına tabi The Fédération Internationale de Football Association (FIFA), 1994’te kurulmuş olup, merkezi Zürih'tedir.  211 ulusal futbol federasyonunun üyesi olduğu FIFA’nın hedefi,  mevzuatlarında da yazıldığı üzere, futbolun sürekli olarak geliştirilmesidir.

Qatar Airways, dünyadaki en genç filolardan bir tanesini işleten ve en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden bir tanesidir. Altı kıtada 150'den fazla önemli iş ve turizm merkezine 199 uçakla ulaşmaktadır. 2017'de bu noktalara ilave edilecek yeni yerler arasında Nice, Fransa; Dublin, İrlanda Cumhuriyeti; Saraybosna, Bosna Hersek ve Üsküp, Makedonya Cumhuriyeti bulunmaktadır.