Abone Ol

Putin: Türkiye ile ilişkilerin düzelmesini istiyoruz

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da konuştu.

Putin: Türkiye ile ilişkilerin düzelmesini...

Siyamend KAÇMAZ / MOSKOVA, (DHA) - RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türk tarafından bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söyledi.
Geçtiğimiz Kasım ayında Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Türk jetleri tarafından düşürülen Rus SU-24 savaş uçağıyla ilgili bir soru üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin, şu açıklamalarda bulundu:
“Biz özür duymadık. Ayrıca hasarın tazmin edilmesi ile ilgili bir hazırlık da görmedik. İlişkilerin yeniden düzeltilmesi arzusunu duyduk. Biz de ilişkilerin düzelmesini istiyoruz. Onları bozan biz değiliz. Biz, Türkiye-Rusya arasındaki partnerlik ve dostluk ilişkilerini görülmemiş düzeye getirmek için her şeyi yaptık. Türk-Rus halkları arasında dostluk çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Biz buna çok değer verdik. Neden bu yapıldı, hala aklım almıyor."
Putin, Ankara ile ilişkilerin düzelmesi için açıklamaların dışında, bu yönde bazı adımlar atılması gerektiğinin de altını çizdi. Putin, Biz Türkiye tarafı ile değişik kanalarda iletişim halindeyiz. Onlar bizim vereceğimiz cevabı biliyorlar. Biz bazı somut adımlar bekliyoruz. Henüz bunlar yok" dedi.