Abone Ol

Pucca evlilik programlarının 12 şifresini çözdü

Hürriyet yazarı Pucca, ekranların vazgeçilmezi evlilik programlarını masaya yatırdı. Pucca'ya göre evlilik programlarının 12 kuralı var.

Pucca evlilik programlarının 12 şifresini çözdü

1) TAKINTILI GELİN ADAYI

Mutlaka ama mutlaka takıntılı bir gelin adayı! Kafayı birine taksın, gelsin gitsin ona aday olsun. Ona aday olanları tek tek zehirlesin, kadını yavaştan seri katile dönüştürün.Evlilik programları furyası bitince, hooop Müge Anlı’ya çevirirsiniz programı bu sayede.

2) GÖBEK AT!

Dans çok önemli! Bir tane ilik gibi kız koyun, her fırsatta göbek atsın. Aralara da korkunç dans eden insanları ekleyin. “Aday seni beğenmedi Cemal, hadi göbek at şurada” diyerek, durumu garipleştirin. Sürekli ekranın altına not düşün, “Az sonra çılgın horon, garip oryantal, ilginç break dans, Ahmet’ten gelin adayına takla şov!”

3) KONUYA UYGUN ŞARKI

Orkestranız her duruma uygun şarkıyı çalabilmeli. Aday, Urfa’dan mı geldi, patlatsın ‘Urfalıyam ezelden’... Adayın yalanı mı yakalandı: ‘Palavra palavra palavra!’

4) ARALARI BOZULMALI

Birine talip geldi diyelim, evlenip gidecek. Reyting düşecek. Hemen aralarını bozun, onlar çay içerken, eski sevgilisini gazlayın. Olmazsa anasını babasını yayına bağlatıp, adayları rezil edin.

5) AĞLAT!

Arada sırada anasını-babasını yıllardır görmeyen insanları çıkartın. Ağlatın milleti, dramın dibine vurun.

5) REDDEDEN GELİN ADAYI

“Ben buraya evlenmeye geldim” diyerek üç sezon herkesi reddeden adaylar bulun. Adaylar karşı taraftan sürekli bir şeyler talep etsin. Arsa olur, köprünün ucu olur, Tarkan’a benzesin olur, mazot parası olur... Artık ne kopartırsa.

6) BU İŞ ÇOK CİDDİ!

Devamlı olarak, oranın bir evlendirme programı olduğunu, bu işin çok ciddi olduğunu tekrar edin durun.

7) SORGULAMAMALI!

Arada öyle adaylar bulun ki, tek dertleri TV ekranında görünmek olsun. “Biz bunu neden yapıyoruz, neden buradayız, bu nedir arkadaş” diye asla
sorgulamamalılar.

8) KAMERASIZ BULUŞMA OLMAZ!

Sözleşmeye mutlaka “Kameralara haber vermeden buluşmak yok!” diye ekletin. Telefonlarına dinleme cihazı taktırın. Olmadı aralarına bi ajan koyun.

9) PEMBE DİZİ

Bütün kurguyu pembe dizi gibi yapın. Hep bir engel çıkmalı, kimse evlenmemeli. Her aday talibine delice âşık olmalı, ertesi gün ondan nefret etmeli, sonra onun en yakın arkadaşına yanaşmalı ama anne-baba engeline takılıp hooop tekrar başa dönmeli.

10) TİTR EKLE!

Adayların çok bir numarası yoksa, başlarına bir titr ekleyin. ‘Ortaokulda sınıf başkan yardımcılığı yapan çocuğun annesi Emine’... ‘Hiç ceza yememiş
taksici Furkan’... ‘Tek elle 2 lahmacun açan Sertaç’ gibi.

HÜRRİYET