Abone Ol

PTT'nin ilanına 110 bin kişi başvurdu, devlet işsizden 6 milyon TL topladı

Türkiye’de ekonomik krizi gösteren iki dikkat çeken olay yaşandı. PTT’nin duyurusunu yaptığı 5 bin personel alımı için 110 bin kişi başvuruda bulundu. Kişi başı 60 TL ücret alan PTT, şu ana kadar 6 milyon 642 bin TL para topladı.

PTT'nin ilanına 110 bin kişi başvurdu, devlet işsizden 6 milyon TL topladı

Çöken sağlık sistemi etkisini özel hastanelerde de gösterdi. Üçü Ankara’da olan 6 özel hastanenin iflas erteleme istediği öğrenildi.

Kasasını doldurdu

Cumhuriyet’in ulaştığı bilgilere göre, PTT ve özel hastanelerde yaşanan son durum şöyle:

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen PTT; avukat, mimar, mühendis, tekniker, gişe ve büro görevlisi ve postacı pozisyonlarında 5 bin personel alacağını duyurmuştu. KPSS şartı aramayan, kendi sınavını yapmayı tercih eden PTT’ye başvurular 14 Mayıs’ta başladı. 5 bin kadronun yaklaşık bin kişilik kapasitesi kurumda çalışan taşeronlara ayrıldı. PTT’nin alacağı 5 bin personel için 18 Mayıs akşamı itibarıyla 110 bin 700 başvuru yapıldı. Kurum, sınav nedeniyle kişi başı 60 TL aldı. Bu nedenle PTT’nin kasasına 6 milyon 642 bin TL para girdi. Başvuları reddedilenlerin paraları iade edilmeyecek. Başvurular, cuma günü dolacaktı. Ancak PTT süreyi 21 Mayıs akşamına kadar uzattı. Başvuruların 150 bini geçmesi bekleniyor.

6 özel hastane batıyor

İktidarın sağlık ve ekonomi politikalarının olumsuz etkisi, kendisini sağlık sisteminde de gösterdi. Zarar eden 6 özel hastanenin, mahkemeye başvurarak iflas erteleme talebinde bulunduğu bildirildi. Bunlardan üçünün başkentte faaliyet gösterdiği belirtilirken, ikisinin isimlerinin Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi ile Özel Bilgi Hastanesi olduğu öğrenildi. Ankara Tabip Odası kaynakları, iflas erteleme kararını doğrularken, “Hastane 2-3 aydır doktorların maaşını ödeyemiyordu. Bu nedenle KHK ile ihraç edilen bazı doktorlar çalıştırılarak emek sömürüsü yapıldı” diye konuştu.