Abone Ol

Programı yayından kaldırılan Çağlar Cilara'dan açıklama: TV5 macerası da bitti

TV 5'te yayımlanan 'Çağlar Cilara ile Gündemdekiler' programı yayından kaldırdı. Çağlar Cilara'dan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Çağlar Cilara'dan açıklama: TV5 macerası da bitti

TV5, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş'ın, Çağlar Cilara'nın programında "LGBT konusunda onların kendi meclislerinde aldıkları kararları ve sorunlarının takipçisi olacağım. Biz onların insanca yaşamalarını sağlayacağız" dediği programı 'toplumsal hassasiyetler' gereği kaldırdığını açıkladı. Cilara ise, kanaldan ayrıldığını duyurdu.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, TV5'te gazeteci Çağlar Cilara'nın programında yaptığı konuşmasında "LGBT konusunda onların kendi meclislerinde aldıkları kararları ve sorunlarının takipçisi olacağım.

Biz LGBT için söylediklerimizin her zaman arkasındayız. Dün de böyle düşünüyorduk. Bugün de böyle düşünüyoruz. Biz onların insanca yaşamalarını sağlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Programı yayından kaldırılan Çağlar Cilara'dan açıklama: TV5 macerası da bitti - Resim: 1

Taş'ın söz konusu ifadelerinin ardından sosyal medyada başlayan tartışma sonucunda ise, TV5 tarafından yapılan açıklamada Cilara'nın programının yayından kaldırıldığı duyuruldu.

​Kanalın söz konusu duyurusunun ardından Twitter hesabından açıklama yapan Çağlar Cilara da, "TV5 macerası da bitti. Türkiye'de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin" dedi ve kanaldan ayrıldığını duyurdu.

Programı yayından kaldırılan Çağlar Cilara'dan açıklama: TV5 macerası da bitti - Resim: 2