Abone Ol

Polis Can Ateş'in peşine düştü!

Martin&Martin Sigorta ve Reasürans Brokerliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ünlü borsacı Can Ateş hakkında, Europa Sigorta şirketini zarara uğratmak suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Ateş her yerde aranıyor.

Polis Can Ateş'in peşine düştü!

Hürrem Sultan karakteriyle tanınan oyuncu Meryem Uzerli’nin eski sevgilisi ve çocuğunun babası borsacı Can Ateş’in piyasayı milyonlarca euro dolandırıp yurtdışına kaçtığı iddia edilmişti. Bu iddialarla gündeme gelen Ateş hakkında, Europa Sigorta şirket yetkilisi Murat Yenigün, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Murat Yenigün, ünlü borsacı Can Ateş’in müşterilerden tahsil ettiği yüklü miktardaki parayı şirket hesabına yatırmayarak kişisel hesabında tuttuğu ve şirketi zarara uğrattığını iddia etti. Can Ateş’in yönetim kurulu başkanı olduğu Martin&Martin Sigorta ile yetkilisi olduğu şirket arasında imzalanmış olan sözleşmeye aykırı davrandığı ve şirketin zararının giderilmediğini öne süren Yenigün, Ateş’in cezalandırılmasını istedi.

7 yıla kadar hapsini istedi

Savcılık tarafından Murat Yenigün’ün şikayeti üzerine Ateş hakkında soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma sonunda ünlü borsacı Can Ateş hakkında “güveni kötüye kullanma” suçu kapsamında yedi yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, ünlü borsacının Europa Sigorta müşterilerinden aldığı parayı haksız yere mal edinerek söz konusu şirketi zararı uğrattığı ve imzalanan sözleşme maddelerini ihlal ettiği kaydedildi. İfadesinin alınması için çıkarılan tebliğlere rağmen mahkemeye gelmeyen Can Ateş hakkında Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartıldı. Ateş, her yerde aranıyor.

Ünlülerle adını duyurdu

1990 yılında Demet Midilli ile evlenen ünlü playboy Can Ateş bu evlilikten 2 erkek çocuk sahibi oldu. Demet Midilli 1995 yılında bu evliliği bitirdi.

Bu evliliğin ardından Ateş 2003 yılında ünlü oyuncu ve modacı Ebru Akel ile yeni bir aşk hayatına yelken açtı. 5 yıl süren bu ilişki 2008 yılında bitti. Ebru Akel’den ayrılan Can Ateş’in hayatına 2009 -2011 yılları arasında sosyetik güzel Selin Ortaçlı girdi. 2 yılın sonunda bu ilişkide bitti. Ateş’in hayatına son olarak oyuncu Meryem Uzerli girdi. Yaklaşık 1 yıl süren bu ilişki de bitti. Çiftin Lara isminde bir kız çocukları oldu ancak evlenmediler.

Meryem Uzerli’yi dolandırdı iddiası

Borsacı Can Ateş’in, Meryem Uzerli’den borsada daha çok kazandırma vaadiyle yaklaşık 3 milyon TL aldığı ve bu parayı iade etmediği iddia edilmişti. Uzerli’den aldığı parayı borsada değerlendirmeyi vaat eden Can Ateş sadece kızının annesini değil, birçok kişiyi mağdur edip sırra kadem basmıştı. Çevresinden ve iş yaptığı sigorta şirketlerinden 30 milyon euro topladığı iddia edilmişti.

İş hayatında hızla yükseldi

1972 doğumlu Can Ateş, Türkiye’de ilk kez sektöründe TSE ISO 9002 Kalite Belgesi almaya hak kazanan, bugün ulusal ve uluslararası 2.500 müşteriye hizmet veren bir şirket olan Polo Sigorta’yı kurarak iş hayatına başladı.20 yılı aşkın süredir sigorta sektöründe yer almaktadır. Halen, 2000 yılında kurulan Martin&Martin Sigorta ve Reasürans Brokerliği şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Can Ateş, 1992 yılından beri Genç Yöneticiler ve İş Adamları Derneği (GYİAD) ile Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) ve EBA (European Business Association) Derneği üyesidir. Türkiye Sutopu Milli takımında da 125 kez A Milli oldu.