Abone Ol

PKK'lı teröristlerin teslim olma görüntüleri ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Hozat Aliboğazı bölgesinde sürdürülen operasyonlarda bügün 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

PKK'lı teröristlerin teslim olma görüntüleri ortaya çıktı

Tunceli'de farklı bölgelerde başlatılan operasyonlar devam ederken, Hozat ve Çemişgezek ilçeleri arasında yeralan Aliboğazı Vadisi içerisinde 3 gündür süren operasyonlarda bugün 5 kadın terörist etkisiz hale getirilirken, 4 terörist teslim oldu.

Böylece bugün bu bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükselmiş oldu.

Aliboğazı bölgesinde üç gündür süren operasyonlarda ise toplam 20 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TERÖRİSTLERE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK

Aliboğazı Vadisi içindeki PKK terör örgütüne ait sığınak ve kamplarının bulunduğu bölgeye önceki gün 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli timlerin yaptığı sızmanın ardından, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma özel harekat timlerinin de katıldığı operasyon kapsamında başlayan çatışmalar sürüyor.

Bugün aynı bölgedeki teröristlere 50 metre kadar yaklaşan güvenlik güçleri ile "teslim ol" çağrılarına karşılık silahla ateş açılması üzerine çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. Aynı şekilde güvenlik güçleriyle çatışan ve sığınak içerisinde oldukları kameralara da yansıyan 4 terörist güvenlik güçlerine kendiliğinden teslim oldu.
Bu bölgede devam eden operasyonlarda üç günde 20 terörist öldürülürken, dün 8, bugün de 4 olmak üzere toplam 12 terörist güvenlik güçlerine kendiliğinden teslim oldu.

Tunceli Valiliği'nden çatışmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli Aliboğazı Bölgesi'nde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda, 28 Nisan 2017 tarihinde güvenlik güçlerimizce teröristlere ait yeni bir sığınak tespit edilmiş ve bir grup terörist ile sıcak temas sağlanmıştır. Çıkan çatışmada 1 erkek terörist öldürülmüş, 4 erkek terörist ise teslim olmuştur. Bölgede operasyonlara devam edilmekte olup, gelişmelerden bilahare kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.