Abone Ol

‘Pişmanım, çok iyi bir insanmış’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis

BURSA’nın Gemlik İlçesi’nde, 30 yaşındaki Düzgün Akyıldız’ı ekmek bıçağıyla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 27 yaşındaki Erşan Yıldız, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

‘Pişmanım, çok iyi bir insanmış’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis

Sanık Yıldız son savunmasında, "Çok pişmanım. Düzgün Akyıldız çok iyi bir insanmış" dedi.
Gemlik’teki bir fabrikada işçi olarak çalışan Düzgün Akyıldız, geçen yıl Aralık ayında Balıkpazarı Mahallesi’nde daha önce tartıştığı Erşan Yıldız'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Kalbinden bıçaklanan Akyıldız, çevredekilerin haber vermesi ile gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Muammer Ağım Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akyıldız, burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

‘Pişmanım, çok iyi bir insanmış’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis - Resim: 1

Cinayette kullanılan ekmek bıçağını olay yerinde atıp kaçan, uyuşturucu kullandığı iddia edilen Erşan Yıldız yakalandı. Polisteki ifadesinde olay akşamı alkollü olduğunu söyleyen Erşan Yıldız mahkemece tutuklandı.

‘Pişmanım, çok iyi bir insanmış’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis - Resim: 2

Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Erşan Yıldız’ın yargılanması bugün tamamlandı.

‘Pişmanım, çok iyi bir insanmış’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis - Resim: 3

Duruşmaya katılımın yoğun olması nedeniyle yargılama 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Erşan Yıldız, ölen gencin eşi Irmak, annesi Yadigar, babası Turhan, ağabeyi Çağdaş ve kız kardeşi Dilara Akyıldız ile tarafların avukatları ve müştekilerin yakınları ve çok sayıda Gemlikli katıldı.
Erşan Yıldız, savunmasında, Düzgün Akyıldız'ın çok iyi bir insan olduğunu, olayın buralara geleceğini tahmin edemediğini belirterek, "Bu olaydan dolayı çok pişmanım" dedi. Akyıldız Ailesi'nin avukatı Murat Özdemir, sanığın tahrik indiriminden yararlanmak için savunmasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu iddia etti. Özdemir, "Karşınızda takım elbiseli olarak gelip, iyi hal indirimi almak istiyor" diyerek, tahrik indirimi şartlarının oluşmadığını, sanığın mahkeme heyetinin takdir indirimi uygulamasını hak edecek bir davranışının bulunmadığını belirtti.

‘Pişmanım, çok iyi bir insanmış’ diyen cinayet sanığına müebbet hapis - Resim: 4

Cumhuriyet savcısı ise bir önceki duruşmada yaptığı mütalaasını yineleyerek, sanığın olay günü saat 13.00'ten 18.00'e kadar cinayetin yaşandığı bölgede bir internet kafenin önünde alkol aldığını belirtti. Mütalaada, sanığın bu süreçte yoldan geçen bazı kişilere ve son olarak Düzgün Akyıldız'a sataştığı aktarıldı. Çevredekilerin araya girmesiyle tartışmanın büyümeden bittiği ve Akyıldız'ın binada çalışan eşinin yanına çıktığı ifade edilen mütalaada, Yıldız'ın binanın önüne çağırdığı Düzgün Akyıldız ile boğuşmaya başladığı kaydedildi. Mütalaada, Yıldız'ın, boğuşma sırasında Akyıldız'ı göğsünden bıçaklayıp olay yerinden kaçtığı ifade ederek, TCK 81/1 maddesinin uygulanmasını istedi.
Mahkeme heyeti, tarafların avukatlarını ve sanığın son sözünü aldıktan sonra, Sanık Erşan Yıldız'a indirim maddelerini uygulamayarak 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Kararın ardından salondakiler ve Akyıldız'ın yakınları uzun süre alkışlayarak, mahkeme heyetinin kararına destek verdi.

dha