Abone Ol

Pes vallahi!!! Aldatan kadın kendisini yakalayan kocasına neden dava açtı?

Bir süre normal şekilde yazışan N.E., daha sonra 'Göğüslerim ellerini özledi, ben boşaldım' gibi cinsel içerikli konuşmalar yaparak, webcam önünde soyunmaya başladı. Bunu kaydedip maahkemeye delil olarak sunan kocasına ise "Özel hayatı ihlal" davası açtı.

Pes vallahi!!! Aldatan kadın kendisini yakalayan kocasına neden dava...

SAMSUN'da Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Öğretim Başkanlığı'nda sivil memur olarak görev yapan evli 1 çocuk annesi 35 yaşındaki N.E., aynı yerde görevli Tabip Yüzbaşı T.A. ile ilişki yaşamaya başladı. T.A.'nın yüzbaşılıktan binbaşılığa terfi edip Kıbrıs'a tayin olması üzerine aralarındaki ilişki sanal alemde devam etti. Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen 39 yaşındaki Candemir E., sanal alemde yaşanan aşkı kurduğu sistemle başka bir bilgisayardan izleyip belgeleyerek eşine boşanma davası açtı. Karşılıklı açılan boşanma davaları sürerken genç kadın, eşinin bu kayıtlarla 'özel hayatını ihlal ettiğini' ileri sürerek Asliye Ceza Mahkemesi'ne ceza davası açtı. Mahkeme önceki gün verdiği kararda, Candemir E.'nin, eşinin chat görüşmeleri ve telefon kayıtlarını izleyip belgelemesinin 'özel hayatı ihlal değil', boşanma davasında 'delil' niteliği taşıdığını belirterek beraatine karar verdi. Çiftin boşanma davası ise sürüyor.
      Samsun'da sigorta acentalığı yapan Candemir E., iddiaya göre 10 yıllık eşi N.E.'nin chat yaparken konuştuğu bir kişiyle kendisini aldattığından şüphelenince, evdeki bilgisayardan üst katta bulunan kendisine ait boş daireye paralel hat çekip ekran çoğaltıcı yerleştirerek genç kadını takibe aldı. Geçen yıl Ekim ayında eşine hamama gideceğini söyleyerek evden ayrılan Candemir E., üst kattaki daireye çıkarak bilgisayarın başında beklemeye başladı.
  
      'GÖĞÜSLERİM ELLERİNİ ÖZLEDİ'
      Bir süre sonra eşinin daha önceden birlikte çalıştığı ve yüzbaşıyken binbaşılığa terfi ederek 2005 yılında Kıbrıs'a tayin olan T.A. ile sanal alemde sohbet ettiğini fark etti.
      Bir süre normal şekilde yazışan N.E., daha sonra 'Göğüslerim ellerini özledi, ben boşaldım' gibi cinsel içerikli konuşmalar yaparak, webcam önünde soyunmaya başladı. Yaşanan bütün bu gelişmeleri kayıt eden Candemir E., hemen boşanma davası açarak 6 yaşındaki kızının velayeti ile maddi ve manevi olmak üzere 125 bin YTL tazminat talebinde bulundu. Boşanma davaları sürerken eşiyle yaptığı konuşmaları da telefonuna kaydeden E., bu kayıtları da mahkemeye delil olarak sundu.
  
      'ÖZEL HAYATI İHLAL'DEN DAVA AÇTI
      Olayın basında yer alması üzerine N.E., eşi Candemir E.'nin özel hayatını ihlal ettiğini ileri sürerek 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Candemir E. hakkında açılan davada ve TCK'nın 132 ve 133'ncü maddelerine göre 3.5 yıla kadar hapis cezası istendi.
      Özel hayatı ihlal davası ile eşler arasında devam eden karşılıklı boşanma davalarına delil olarak sunulan bilgisayar uzman kişiler tarafından incelendi. Bilgisayarda yapılan inceleme sonucunda binbaşı T.A.'ya ait 43 fotoğrafa rastlanırken, genç kadının eşi Candemir E'ye ait de 3 fotoğraf çıktı. Bilgisayarda ayrıca başkalarına ait olan, internetten indirilen pornografik fotoğraflara da rastlandı.
  
      MAHKEME: KAYITLAR SUÇ DEĞİL, DELİL
      Samsun 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne Candemir E.'ye açılan özel hayatı ihlal davası sonuçlandı. Mahkeme, sanığın eşinin kendisini bir başkasıyla aldattığını düşünen ve bunu mahkemelerde ispat etmek amacıyla evinde mevcut bilgisayara çoğaltıcı bağlayarak evinin üst katındaki boş dairede internet yoluyla eşinin yaptığı MSN görüşmelerini izleyip ses ve görüntü almakta haklı kılan nedenleri olduğunu vurguladı.
      Alınan görüntü ve ses kayıtlarının boşanma davasında delil olabileceğini belirten mahkeme, Candemir E.'nin, eşinin özel hayatını ihlal etmediği kanaatına varıp beraatine karar verdi.
      Duruşmaya olaydan sonra Ankara'ya tayini çıkan N.T. katılmadı. Candemir E. ise beraat ettiği dava ile ilgili eşinin kendi suçunu da itiraf etmiş olduğunu ileri sürerek, boşanma davalarının bir an önce sonuçlanmasını beklediğini söyledi